Банош

Приготування баношу гуцулом на ватрі

Банош – це традиційна гуцульська страва, яку в більшості випадків варили і варять вівчарі на полонині, адже взявши з собою кукурудзяну муку, вівчарі вже на полонині робили сметану, бринзу, та збирали гриби, які необхідні для приготування баноша.HelloDolly

Здавна ця страва вважалася їжею бідняків, його готували коли залишалося тільки трохи сметани (вівці та корови були майже у всіх) і трохи кукурудзяної крупи. Зараз же без баноша не обходиться жодна колиба і жодне застілля в національномугуцульському стилі. Є кілька видів традиційного баноша – з овечою бринзою, зі шкварками і з білими грибами. Але основа у всіх одна.

  • 800-900 мл жирної сметани, краще домашньої
  • 250 г кукурудзяного борошна або крупи дрібного помелу
  • 100 г копченої грудинки / соус з білих грибів / дрібно натерта бринза (з чим вирішитеприготувати. Можна все разом)
  • щіпка солі і цукру
  • трохи води

Сметану зовсім трохи розведіть водою і доведіть до кипіння. Кукурудзяне борошно тоненькою цівкою всипати в сметану, постійно помішуючи дерев’яною ложкою. Зменшіть вогонь до мінімуму і розтирайте ложкою по колу, поки на поверхні невиступлять крапельки масла. Грудинку підсмажте до шкварок, бринзу дрібно покришите. Викладіть зверху на готовий банош, не перемішуйте. Їжте відразу гарячим.

А также, если у вас есть проблемы со здоровьем мы Вам рекомендуем линчжи и кордицепс препарат, который способствует снижение памяти, зрения, слуха, нарушения чувствительности и т.д. В состав входят порошок мицелия кордицепса китайского, полисахариды гриба линчжи, лецитин и др.

витамины в капсулах

Цікаві новини

  • Суп квасолевий по-верховинськиСуп квасолевий по-верховинськи Склянка квасолі, 0,5 кг квашеної капусти, 2 цибулини, 2 cт. ложки смальцю, 1 ст. ложка борошна, 2 ст. ложки томат-пюре, 150 г ковбаси […]
  • Буженина по-верховинськиБуженина по-верховинськи Необхідні продукти на 1 порцію: свини­на 250 г, сіль 2 г, часник 8 г, перець червоний молотий 2 г, кмин 1 г, капуста тушкована 100 г, […]
  • Курчата по-верховинськиКурчата по-верховинськи Дуже смачна страва гуцульської кухні. Необхідні продукти: курчата 250 г, маргарин 10 г, сіль 3 г. Для соусу — гриби сушені 10 г, цибуля […]