Буженина по-верховинськи

Необхідні продукти на 1 порцію: свини­на 250 г, сіль 2 г, часник 8 г, перець червоний молотий 2 г, кмин 1 г, капуста тушкована 100 г, зелень петрушки 3 г.HelloDolly

Куски свинини вагою до 2 кг солять, шпигують часником, нати­рають червоним молотим перцем, посипають товченим кмином і тушкують в духовці при температурі 200—250° С до готовності. Під час тушкування корейку періодично поливають гарячим жиром та со­ком, що виділяється з м’яса. При необхідності доливають трохи води.

Готову буженину рум’яного кольору нарізають по два куски на порцію. Подають гарячою з кнедлями, нарізаними скибками, та туш­кованою капустою, поливають соком, що виділився при тушкуванні м’яса і прикрашають зеленню петрушки.


Цікаві новини

  • Курчата по-верховинськиКурчата по-верховинськи Дуже смачна страва гуцульської кухні. Необхідні продукти: курчата 250 г, маргарин 10 г, сіль 3 г. Для соусу — гриби сушені 10 г, цибуля […]
  • Кремзлики по-гуцульськиКремзлики по-гуцульськи Вам знадобиться: 1 кг картоплі, 2 яйця, 50 г борошна, сіль, перець чорний мелений, 300 г цибулі, головка часнику, 100 г сметани, 100 г […]
  • Суп квасолевий по-верховинськиСуп квасолевий по-верховинськи Склянка квасолі, 0,5 кг квашеної капусти, 2 цибулини, 2 cт. ложки смальцю, 1 ст. ложка борошна, 2 ст. ложки томат-пюре, 150 г ковбаси […]