Ті, хто приїжджав до Венеції на один день в складі організованої групи, напевно чули від гіда попередження: не їжте в місті, там занадто дорого, і не дуже свіжа їжа, так як все розраховано на туристів. Це, звичайно ж, не так. Є в Венеції відмінні недорогі кафе, де подають чудові невеликі бутербродики, що нагадують іспанські тапас. Тут вони називаються чікетті і стоять по 1-3 євро за штучку. Продають їх в барах, званих Бакарі. Тут не готують каву, а до чікетті подають келих білого вина. Крім чікетті, можна замовити трамезіні (різновид бутерброда) і моцареллі (кульки моцарели з різною начинкою). Кращі місця, де слід пробувати чікетті і куди ходять самі венеціанці, – це «Gia Schiavi» в Дорсодуро і «Antico Dolo» в Сан-Поло.

Будучи в Венеції, потрібно обов’язково відвідати одне, а може, і кілька місцевих легендарних ресторанів і кафе:

«Bacareto Da Lele» з надзвичайно низькими цінами, яке однаково люблять і місцеві різноробочі, і бюджетні туристи. Вино тут коштує менше євро, бутерброди – трохи більше. Взявши на винос їжу, потрібно із зручністю розміститися на сходинках найближчого храму і насолоджуватися життям;
«Nono Risorto» в районі Санта-Кроче. Кажуть, що тут роблять кращу піцу в місті з найтоншої основою з тіста і пишною начинкою. Обід з піци і десерту з напоєм буде коштувати близько 30 євро;
«Florian» – ресторан на площі Сан-Марко, заснований в 1720 році. Тут, як і в багатьох кафе і ресторанах Італії, діє принцип: біля барної стійки чашечка кави з тістечком буде коштує дешевше, ніж за столиком. Сніданок Казанови (кава або будь-який інший напій, фруктовий салат, круасан, тости з маслом, джемом і медом і шоколадне тістечко) тут обійдеться в 45 євро, набір з п’яти макарунів – в 12,50 євро, бутерброди – в 11-16 євро, паста – в 23 євро, салати – в 21-23 євро;
«Harry`s Bar» місце, де винайшли коктейль Белліні (16,5 євро) і карпаччо (порція коштує 58 євро).

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin