Харчування в Тбілісі

Турист в будь-якій країні світу, особливо той, який зупиняється не в готелі, а в орендованій квартирі з кухнею, завжди робить вибір: піти в ресторан або трохи заощадити на їжі, готуючи собі самостійно і харчуючись вуличним фастфудом. У Тбілісі при відмові від повноцінних обідів економії не буде. Тому що за продукти в супермаркеті, необхідні для приготування того чи іншого блюда, доведеться заплатити приблизно ту ж суму, що і за готові страви в ресторані. Тому не варто відмовляти собі в задоволенні спробувати всі знамениті шедеври грузинської кухні.

Як знайти в Тбілісі пристойний ресторан, де подадуть смачну їжу? Місцеві жителі мають свій критерій оцінки ресторанів. Потрібно вибирати той заклад, де подають вино не заводського виробництва, в традиційних пляшках, а так зване «домашнє», в глечиках. Раніше глечики були керамічними, зараз все перейшли на скляний посуд, але якість божественного напою від цього не змінилося. За пляшку вина в ресторані просять від 20 ларі, домашнє обійдеться приблизно в 10 ларі. Причому дегустація проводяться взагалі безкоштовно. Щоб людина розкуштував, наливають цілий стакан.

У Тбілісі потрібно обов’язково спробувати:

  • харчо (від 4 ларі). Грузини їдять харчо, щоб привести в порядок організм після бурхливо проведеного вечора, де чача лилася рікою. Чудовий харчо подають в ресторані «Мухамбазі» на Леселідзе. Взагалі, в найближчих до цієї вулиці кварталах є безліч цікавих автентичних закладів, де завжди знайдеться столик для втомленого подорожнього;
  • хінкалі. Це традиційне грузинське блюдо продають поштучно. 1 хінкалі коштує близько 50-60 Татри (копійок). У тому ж ресторанчику «Мухамбазі» хінкалі вище всяких похвал;
  • чебуреки (2-3 ларі). У Тбілісі досі працює справжня чебуречна. Вона розташована близько лазень в районі Абанотубані;
  • хачапурі і лаваш (від 2 ларі). Лавочки, міні-пекарні, де роблять неймовірно смачну випічку і продають її гарячої, в Тбілісі зустрічаються на кожному кроці. Кожна партія випічки розмітають миттєво. Її забирають в найближчі ресторани і готелі;
  • м’ясні страви. Ціни за порцію шашлику, оджахурі з м’ясом, чахохбілі, кебаб, Абхазура (смажені ковбаски) починаються від 7 ларі. В середньому потрібно розраховувати на 12-15 ларі. Пробувати національні страви можна як в бюджетних кафе «для місцевих», так і в розкішних ресторанах на проспекті Бараташвілі.

Ландшафтный дизайн дачного участка, благоустройство участка, дома в Брянске.

Цікаві новини