2342fdЩо являє собою кухня Греції? Грецькі страви – це страви, приготовані на основі сиру, овочів, оливок і морепродуктів, як доповнення до яких використовуються спеції, лимонний сік і оливкову олію.

Національна кухня Греції

На грецьку кулінарію вплинули турецькі, слов’янські, італійські іарабскіе кулінарні школи, внаслідок чого вона перетворилася в самостійну пам’ятка країни.Національні страви готуються з використанням м’яса (ягнятина), сиру і морепродуктів, з перших страв популярна сочевична юшка – “факес”, а, наприклад, на Криті у великій пошані овочі – їх тут фарширують, смажать, пропарюють, запікають (варто спробувати “бріам “- грецьке овочеве рагу), а також риба (як правило, її запікають на відкритому вогні).HelloDolly

Основні страви грецької кухні:

“Стіфадо” (тушковане м’ясо з додаванням цибулі і апельсина);
“Патудо” (баранчик, начинений сиром і печінкою);
“Пастіціо” (макаронна запіканка з м’ясною начинкою);
“Путья-Гліка” (пиріжок з начинкою з волоських горіхів);
“Мелідзана псіті” (запечене блюдо з помідорами, баклажанами і сиром).
Де спробувати національну кухню?

За недорогими і смачними стравами доцільно відправитися в таверну (там, наприклад, подають “мусака” – укладені шарами картоплю, фарш і баклажани під соусом “бешамель”) або таверну-псістарья (тут подають м’ясо, засмажене на рожні або вугіллі, наприклад, “паідакья” -бараньі реберця).

В Афінах національну кухню можна покуштувати в “і видом на Акрополь” (атмосфера цього ресторану просякнута духом Стародавніх Афін, де слід замовити блюдо дня від шеф-кухаря); в Салоніках – в таверні “1901” (тут рекомендується замовити мідій, “мусака”, яловичину і ягняти під соусом); на Халкідікі (Ханіоті) – в ресторані “Arhontico” (тут варто поласувати сиром фета, запеченим в пряних травах, а також “сувлаки” -шашличкамі з різних видів м’яса на шпажках); на Корфу (Палеокастриці) – в “ресторан” Нереїди (рекомендується спробувати рибу і морепродукти, приготовані різними способами, а також ягняти з запеченою картоплею).

Кулінарні курси в Греції

На острові Ікарія вас навчать готувати здорові і прості грецькі страви (шеф-кухар Діана Кочіас) у вигляді оладок з медом і корицею; креветок у вершковому соусі; соуфіко (грецьке виконання рататуя); цадики з часниково-огіркової-йогуртовим соусом (навчання буде проходити на 100-річної віллі). А перед приготуванням вам запропонують відвідати постачальників продовольства – сироварню Diamanto Плака, пекарню Kollia, винокурню Нікос.

Не знаєте, коли приїхати до Греції? Звичайно ж, в період проведення фестивалю Егинського фісташок (вересень), свята каштанів (Арна, Пелопоннес, жовтень), фестивалів “Салоніки Фестиваль їжі” (Салоніки, січень) і “Агро фестиваль якості” (Афіни, квітень-травень).

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin