Вас цікавить, як сформувалася кухня В’єтнаму? Тоді ви повинні знати, що на неї вплинули індійські, французькі, китайські та інші кулінарні традиції.

Національна кухня В’єтнаму

Широке поширення у в’єтнамській кухні отримали страви з рису, морепродуктів (каракатиця, равлик, восьминіг), курки, яловичини, причому делікатесними стравами є ті, що приготовані з м’яса щурів, черепах, змій (на півночі країни частіше доповненням до національних страв виступає соєвий, а на півдні – рибний соус).На півдні В’єтнаму готують суп тому Ям, смажену козлятину, суп з акулячих плавців; на півночі – рисові страви з приправами, суп Фо, страви з равликів; в центральній частині В’єтнаму – страви з риби, морепродуктів, оленячого і м’яса черепахи. Варто відзначити особливість приготування в’єтнамських блюд – їх не піддають тривалої термообробці.

Популярні страви в’єтнамської кухні:

суп “Фо” (основні інгредієнти – курка, рисова локшина, ароматні трави, зелень, пророщені паростки пшениці);
“Весна Rolls” (це блюдо зі скляної вермішелі і смажених овочів, яке загортається в млинець з рисового борошна, але в якості начинки можуть виступити морепродукти або рубане м’ясо);
“Banhcom” (десерт у вигляді солодкого пиріжка на основі гороху, рису і стружки кокоса, який загортається в банановий лист);
“Чао” (представляє собою густу рисову кашу, доповненням до якої найчастіше виступає дрібно нарізані шматочки яловичини або курки).
“Pomfred” (смажена риба з соусами “ниок Ноам” і “тамаринд” – до неї зазвичай подають овочі та рис).

Де спробувати національну кухню?

У Ханої варто заглянути в ресторан “Кіті Ресторан” (любителів в’єтнамської кухні порадує широкий асортимент страв автентичної кухні); в Хошиміні – в “Сюй Ресторан Салон” (замовивши в цьому ресторані автентичні страви, вам подадуть екзотичні соуси, які додадуть їм особливу пікантність) ; в Далате – в “Довгий Хоа” (замовте тут креветки або свинину на грилі, салат “Квітка Лотоса”) або “Лак 2” (тут подають в’єтнамське блюдо – суп тофу); у Вунгтау – в “Фу Вінь” (рекомендується спробувати рибу в глиняному горщику – Са Хо Для).

Кулінарні курси у В’єтнамі

У Нячанге вам запропонують відвідати п’ятигодинний кулінарний курс в ресторані “Ліхтар”, де вас навчать готувати спринг ролли-, Риба гарячого горщик (своєрідне печеня з риби) і десерт з манго або бананів в апельсиновому соусі з морозивом і ромом. У Фантхьет можна записатися на кулінарний урок в “Муи Школа кухарів”, в процесі якого ви будете готувати суп Фо Бо, млинчики з кукурудзи, салат із зеленим манго, креветками і ананасом.

Якщо ви небайдужі до гастрономії В’єтнаму, приїжджайте сюди восени на Кулінарний фестиваль, у січні – на Кокосовий (ви спробуєте страви на основі кокосів і візьміть участь у різних конкурсах), а в березні – на Фестиваль кави.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin