Курчата по-верховинськи

Дуже смачна страва гуцульської кухні.

Необхідні продукти: курчата 250 г, маргарин 10 г, сіль 3 г. Для соусу — гриби сушені 10 г, цибуля 15 г, смалець 5 г, борошно 5 г, сметана 20 г, вода або бульйон 50 г, зе­лень петрушки.HelloDolly

Курчат рубають по 2—3 куски на порцію і обсмажують. Тушки курчат треба попередньо прокип’ятити протягом 10—15 хвилин.

Окремо готують грибний соус, для чого сушені гриби перебирають, замочують, промивають і відварюють. Відварені гриби нарізають дріб­ними шматочками, смажать, додають цибулю, борошно, сметану, воду або бульйон і доводять до кипіння.

Обсмажені курчата заливають соусом і тушкують протягом 7 хв.

Подаючи на стіл, у тарілку з картопляним пюре кладуть сма­жені курчата разом з соусом і прикрашають зеленню петрушки.

Читайте також  Банош – частина гуцульської душі

Цікаві новини

  • Буженина по-верховинськиБуженина по-верховинськи Необхідні продукти на 1 порцію: свини­на 250 г, сіль 2 г, часник 8 г, перець червоний молотий 2 г, кмин 1 г, капуста тушкована 100 г, […]
  • Кремзлики по-гуцульськиКремзлики по-гуцульськи Вам знадобиться: 1 кг картоплі, 2 яйця, 50 г борошна, сіль, перець чорний мелений, 300 г цибулі, головка часнику, 100 г сметани, 100 г […]
  • Суп квасолевий по-верховинськиСуп квасолевий по-верховинськи Склянка квасолі, 0,5 кг квашеної капусти, 2 цибулини, 2 cт. ложки смальцю, 1 ст. ложка борошна, 2 ст. ложки томат-пюре, 150 г ковбаси […]