Бун – це вермішель, приготована з рисової муки (нитки білого кольору згортають в рулони, що називаються “кін бун”). Є кілька страв з цієї рисовою локшиною: в бунчу додають свинину (попередньо вона смажиться), рибний соус (чилі + оцет + цукор + часник + мелений чорний перець) і овочі (в свіжому вигляді або з прянощами), в бунбо – яловичину, а в бун’ок – річкові равлики (перед варінням їх вимочують приблизно 10 годин), оцет, ароматні спеції і томати.Ньому Нуонг

Ньому Нуонг – це ковбаски зі свинини, обсмажені на грилі. При подачі застосовується зелень, соус, рисове тісто (листи попередньо обсмажуються), рисовий папір. Їдять ці ковбаски так: береться рисовий папір і викладається на неї тісто, м’ясна ковбаска і зелень (м’ята, цибуля-шалот, базилік, листовий салат). Потім папір потрібно згорнути трубочкою, і щоб блюдо придбало гострий смак, вмочити в соус, куди додають арахіс і морква. Чудовим доповненням до Нього Нуонг виступає дайкон і маринована морква.

Ка Хо

Блюдо Ка Хо є тушкованою рибою, для приготування якої використовується глиняний горщик і соус (він піддається довгій варінні, володіє гіркуватим смаком і має темний коричнево-червонуватий колір). Зустрічається два різновиди: kho kho (прісноводну рибу – кефаль, бичок або товстолобика гасять до майже цілковитого випаровування води) і kho nuoc (в блюдо додають багато води і морську рибу – тунця, лосося, скумбрії, а гарніром виступає приготований на пару рис або рисова локшина). Найчастіше Ка Хо можна побачити в меню закладів харчування, розташованих на півдні В’єтнаму, зокрема, Хошиміну.

Лау

В’єтнамський суп Лау подається як європейське фондю (його наливають в казанок і ставлять на вбудовану або переносну плитку). Основа для бульйону в супі Лау – курка, м’ясо, морепродукти. Доповнюють його травами, грибами, лемонграсу і помідорами. Окремо ставлять на стіл зелень і локшину (кожен трапезувати додає їх до смаку в свою миску). Варто врахувати, що порція розрахована на двох, тому плануючи спробувати Лау, в ресторан має сенс йти в компанії одного.

Бань Мі

Бань Мі – в’єтнамський бутерброд, відмінно підходить для швидкого перекусу. Його основу складає підсмажений багет (в складі – пшеничне борошно і рис), соєвий соус, гострий перець, кінза, паштет, мариновані овочі, масло …

Продавці вуличної їжі нерідко пропонують зголоднілим покуштувати Бань Мі, куди вони додають смажене яйце або м’ясну начинку (смажена свиняча корейка, варена ковбаса, відварна курка, смажена риба з додаванням куркуми і кропу). В Муйне Бань Мі можна купити за 0,75 $, а в Хошиміні – за 0,60 $. Що стосується вартості багета без начинки, вона складе 0,15 $.

Суп Бунь Бо Хюе

Бунь Бо Хюе, як і суп Фо, готується на бульйоні з м’яса з прянощами, який вариться не одну годину. У Бунь Бо Хюе замість довгастої локшини додають вермішель (кругла з рису), і крім того, туди кладуть великі шматки (на кісточці), а не тонкі скибочки яловичини. Доповнення до бульйону для супу Бунь Бо Хюе – зелень (велика кількість), лимонна трава, яловича кров’янка, креветочная паста і бананові суцвіття (стружка).

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin