Азербайджан – унікальна країна. Непроста історія цієї держави збагатила його територію історичними пам’ятниками і пам’ятками всіх епох. Географічне положення робить країну однаково близькою і до Закавказзя, і до Близького Сходу, і навіть до східній Європі. Цим пояснюється різноманіття національностей, культур і конфесій в Азербайджані. Різноманітність кліматичних зон – від засніжених вершин і альпійських лугів Кавказу до субтропіків, численні річки і узбережжі Каспійського моря, водолікувальні курорти – все це приваблює в країну туристів. А кухня країни увібрала в себе традиції всіх населяють її народів. Саме тому вона має славу найсмачнішою в Передній Азії і на Кавказі. Що обов’язково спробувати в Азербайджані?Їжа в Азербайджані

Земля цієї країни обдаровує її жителів овочами, фруктами, зеленню і запашними травами. Всі вони знаходять застосування, подекуди незвичного, в азербайджанській кухні. Де ще можна спробувати варення з помідорів або напій з пелюсток троянд? До речі, цей напій, «овшала», не просто втамовує спрагу, він володіє тонким ароматом, яскравим кольором і корисними властивостями. А рецепт улюбленого всіма печива «курабье» бере початок у давнину. Саме рецепт і форма бакинського (перського) «курабье» поширилися по всьому світу.

Канони релігії основного населення виключають з рецептів свинину. Це компенсується величезним асортиментом майстерно приготованих страв з усіх інших сортів м’яса, птиці, каспійської і річкової риби.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin