Ті, хто побувають на фестивалі “Которська пушту” в Которі (гостей пригостять ніжним десертом “кремпіта”), фестивалі “Жученіца фест” в Тіват (всіх чекає дегустація напоїв і страв з жученіци – дикорослого рослини) і фестивалі “Паштіцада Фест” в Петроваце (влаштовується на честь страви паштіцада; його дегустують з вином), а також в рибних або м’ясних сімейних ресторанах, які не утруднився з відповіддю на питання “Що спробувати в Чорногорії?”Їжа в Чорногорії

У Чорногорії туристи зможуть поласувати рибними, овочевими та м’ясними супами, бурек, рулетами, гібаніца, домашніми коржиками, овочами (свіжі і тушковані), чевапчичи, вешаліца (м’ясна відбивна), морепродуктами, бринзою, качкавалі, Липський та іншими сортами сиру, а також спробувати трав’яні чаї, каймак, вино (Vranac, Krstac, Plantaze), яблучне, сливове, грушеве, виноградне бренді.

Поїсти в Чорногорії можна в кафе і ресторанах (їх меню рясніє європейськими, чорногорськими, середземноморськими, вегетаріанськими і навіть діабетичними стравами), конобах (в цих закладах для приготування автентичних страв використовуються не магазинні, а продукти, вирощені власноруч) і точках, де торгують чорногорським фастфудом, типу плескавіца (котлета). Головні страви коштують приблизно 9-18 євро, десерти – 3-6 євро, супи – 2-5 євро, салати – 4-8 євро

Топ-11 чорногорських блюд

Чевапчічі

Чевапчічі є чорногорськими ковбасками, і щоб сформувати і посмажити їх на грилі, знадобиться рубане м’ясо (свинина / яловичина), цибулю і спеції. Заглянув в чорногорські закладу харчування, до чевапчичи рекомендується замовити салат з овочів і картопля-фрі. Стандартне додаток до чевапчичи – стручковий перець (ріжеться кільцями), помідори, пита (білий хліб), кільця цибулі.

Порція чевапчичи коштує приблизно 5 євро.

Негушський пршут

Негушський прштут – чорногорський делікатес у вигляді свинячого сирокопченого окосту, присмачене спеціями. На стіл його подають, як закуску або доповнення до інших страв, тонко нарізавши (скибочки повинні бути напівпрозорими), і прикрасивши такими продуктами, як сир, цибуля і оливки.

Пршутом можна обзавестися, як сувеніром при відвідуванні будь-якого супермаркету (шматок пршута, поміщений у вакуумну упаковку, в залежності від ваги, коштує 10-20 євро).

Чорба

Чорногорська чорба (вартість 1 порції – близько 3 євро) – густий суп, нагадує рагу. Для його приготування в різних районах країни використовують овочі, локшину, рибу, раків, м’ясо. Наприклад, в прибережних містечках можна спробувати легку чорбу, в яку кладуть морепродукти і рибу, а в містах, розташованих на півночі Чорногорії – наваристу чорбу на основі ароматних спецій і м’яса. Обов’язково слід насолодитися смаком Рібл чорби з декількома видами риби, а також ніжною чорби з кропивою.

Палачинке

Палачинке – чорногорське страва у вигляді великого млинця, який їдять з різними начинками (риба, сир, горіхи, збиті вершки, банани, полуниця, згущене молоко, шоколад, сир, джем, сироп). Щоб покуштувати палачинке не потрібно йти в кафе або ресторан: практично повсюдно можна виявити спеціальні кіоски під назвою “палачінкарніци” (куплені палачинке на вулиці згортають в трикутник і упаковують в паперовий конверт).

Палачинке (коштує 1-2 євро) рекомендується їсти на сніданок, як це роблять багато чорногорські сім’ї.

Фотограф новорожденных в Киеве http://lelekastudio.com/ фотографии беременности и новорожденных детей в городе Киеве и области.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin