Бастурма – Яловичу вирізку ріжуть на великі шматки, кладуть у глиняний або фарфоровий посуд, додають дрібно нарізану цибулю, сіль, перець, оцет. Все перемішують. На кілька годин Марина м’ясо відправляють в холодне місце. Підготовлене м’ясо смажать на розпеченому вугіллі, нанизавши на шампури. Готову бастурму посипають зеленню.Толма з капустою

М’ясо – баранину – дрібно рубають, додають відварений рис, цибулю, зелень, сіль, перець і перемішують. Отриманий фарш, розділивши на порції, загортають в капустяне листя. Решта поле обрізки м’яса кістки кладуть на дно каструлі, закривають їх шаром капустяного листя, на які укладають толму, а також курагу, айву або яблука, додають томат-пюре. Все це заливають гарячим бульйоном і млоять на невеликому вогні.

Плов із сушеними фруктами

Рис варять до м’якості, а потім, вливши масло, тримають в глибокій каструлі на слабкому вогні близько години. Сушені фрукти на сковороді також в розігрітим маслі обсмажують злегка на слабкому вогні, додаючи гвоздику і мигдаль. Підготовлені фрукти з’єднують з рисом. Подаючи на стіл, плов посипають корицею, поливають маслом.

Мусака з овочами

Тонкі скибочки гарбуза картоплі, кружечки баклажанів і дрібні кубики яловичини обсмажують на олії. Підготовлене м’ясо змішують з припущені рисом, смаженою цибулею, сіллю і перцем. У каструлю укладають шарами овочі і м’ясо, зверху кладуть половинки помідора, після чого заливають бульйоном і тушкують.

Кчуч з баранини

Овочі – картопля, помідори, цибуля, зелену квасолю, болгарський перець – нарізають однаковими шматочками, укладають рядами в глиняний посуд, додають курагу, пересипають прянощами (кріп, кінза, базилік, чабер, перець) і сіллю. Зверху кладуть шматки баранини, заливають окропом і під щільною кришкою млоять дві години на духовці.

Форель припущена

Підсоленій рибу рядками укладають в сотейник, змащений маслом і вистелений зеленню естрагону, і припускають на слабкому вогні. Готову форель викладають на блюдо, поливають отриманим Сочка, оформляють скибочками лимона і зеленню естрагону.

Аріса

Шматочки вареної курки з пшеничного крупою варять на повільному вогні. Як тільки продукти перетворюються в однорідну густу масу, варіння зупиняють. Страву подають з обсмаженою цибулею, топленим маслом і меленою корицею.

Воспнапур

Сочевицю відварюють до м’якості. Додають рис (локшину), цибуля, вершкове масло, родзинки, волоські горіхи, чорний перець і варять, поки не приготується рис, потім додають петрушку і кінзу.

Кята

Борошно, соду, ванілін, масло рубають, додають яйця, кефір, замішують тісто, розкочують кілька коржів, між якими укладають начинку (суміш з топленого масла, цукру і борошна) і закручують в рулет. Нарізають шматочками 3 – 4 см шириною і випікають.

Югатерт

З борошна, гарячого молока, масла, яєць, соди готують листкове тісто і розгортають його. Отриману корж на змащеному маслі аркуші випікають в духовці. По готовності розрізають на квадрати і поливають гарячим розтопленим медом.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin