З 15 лютого в Канаді починається сезон збору кленового соку : саме в цей час він особливо густий і солодкий . Старовинна цукроварня Suсrerie de la Montagne , розташована неподалік від містечка Ріго ( Rigaud ), пропонує туристам взяти участь у цьому захоплюючому процесі .HelloDolly

Тур під назвою Sugaring off триває близько чотирьох годин. У традиційному фургончике , запряженому кіньми , відвідувачі ферми відправляються в саму гущавину , щоб зібрати кленовий сік. Для цього в стовбурах цукрових кленів свердлять невеликі отвори і вставляють в них трубки , по яких сік стікає в спеціальні посудини . Прямо на місці туристам запропонують спробувати особливе ласощі – кленовий сироп з чистим снігом , схожий на солодке морозиво.

Після повернення господарі проведуть екскурсію по цукроварні і покажуть туристам старий цех , де сік випарюють до стану сиропу . Потім відвідувачів чекає рясний вечерю з традиційних канадських страв: бобовий суп , смажена свинина , м’ясний пиріг , кров’яні ковбаски і багато іншого. На десерт , звичайно ж , будуть млинці з кленовим сиропом. У місцевому магазинчику можна купити всілякі продукти з додаванням кленового соку – від оливкової олії до конфитюра . При бажанні на цукроварні можна провести кілька днів , забронювавши один із затишних гостьових будиночків.

Вартість проживання – 85 канадських доларів ($ 77 ) на людину. Тури Sugaring off проходять щодня з 10:00 до 19:30 аж до 16 березня і стоять 29 канадських доларів ($ 26 ) на людину.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin