Ця країна готова до змін. Про це свідчить хоча б та обставина, що за останні сорок років шість разів змінювалась назва держави, відповідно, і основні вектори розвитку. Причому спостерігається повернення до монархії і королівським традиціям: від кхмерської Республіки та Демократичної Кампучії до сьогоднішнього гордому назвою – Королівство Камбоджа.
Погода в червні в Камбоджі
Започаткували ще в травні камбоджійське літо, жарке і вологе, нічим іншим не порадує туриста і в червні. Температура повітря ще більше, стовпчик прагне до позначки + 30C ° і вище, все це на рівні підвищеної вологості.HelloDolly
На щастя червневі дощі в цій країні хоча і рясні, але багато часу у туриста від відпочинку не віднімуть. Всі висихає дуже швидко і спека повертається. Тому ризик невеликий, і відпочинок в Камбоджі в червні може стати для туриста кращим часом не тільки року, але й десятиліття.
Огляд визначних пам’яток
Якщо набридне відпочивати на узбережжі або стане нестерпним спека, то краще зайнятися культурною програмою, здійснити подорож до столиці, славне місто Пномпень. Почати огляд можна з Королівського палацу. Правда, оскільки він є резиденцією нинішнього керівника, то простого туриста навряд чи всередину допустять. Але й зовнішнє оздоблення гідно огляду.
Ще одне, можливо, навіть більш цікава споруда – Срібна пагода. Таку назву вона отримала, бо підлога – це пластини дорогоцінного металу, за яким можна пройти і туристу. Ще більше захоплення викликають статуї, що знаходяться тут. Смарагдовий Будда – витвір мистецтва, виготовлене з кристала Баккара (особливий сорт кришталю). Золотий Будда, крім того, що зроблено з благородного металу, ще й прикрашений діамантами. Правда, спогади про них доведеться зберігати в серці, фотографування категорично заборонено.
Кулінарний туризм
Кухня південно-східній частині Азії завжди приваблювала європейця. Приїжджаючи на відпочинок в цю країну, багато туристів багато часу віддають місцевим ресторанчикам, намагаючись зрозуміти, в чому смак (в прямому сенсі) місцевого життя.
В основі національної камбоджійської кухні п’ять основних інгредієнтів: м’ясо та риба, зелень і овочі, але головний компонент практично всіх страв – рис. Але є в цій країні продукти на любителя екзотики – жаби, змії, черепахи і навіть горобці.
Що радує, місцеві жителі не так гостро відчувають потребу в приправах. На відміну від дуже вже гострої сусідній тайської кухні, супчики в камбоджійських ресторанчиках підходять навіть для дитячого харчування. Як і риба, яка запікається прямо в листі латуку, а потім занурюється в соус з прянощами.
Ця країна порадує туриста місцевими безалкогольними напоями, тільки тут можна підняти келих, наповнений соком цукрового очерету або пальмового дерева. Ну а кокосове молоко – в порядку речей в кожному будинку.
Дізнатися про останні автомобільні новини на сайті АвтоПортал.