Як отримати громадянство Аргентини

Вибір країни для імміграції – справа дуже серйозна, що розглядається з усіх боків і позицій. Багато звертають увагу на довколишні держави, де загальна історія, культура, близькі мови. Інші, навпаки, сміливо пускаються в далекі подорожі за океан. У таких сміливців і з’являється проблема, як отримати громадянство Аргентини або, наприклад, Бразилії.

Звернемося до законодавства про громадянство Аргентинської Республіки, що займає почесне друге місце серед країн Південної Америки за площею, і, можливо, перше, за кількістю бажаючих переїхати сюди на постійне проживання.

Як легше отримати громадянство Аргентини?

Законодавство Аргентини, чинне на сьогоднішній момент, пропонує різні механізми прийому в громадянство: за народженням; право землі; в зв’язку з вступом у законний шлюб з громадянином країни; за допомогою натуралізації; інші підстави. Останній пункт має кілька варіантів, якими можуть скористатися іноземні громадяни, які претендують на отримання аргентинського громадянства за спрощеними схемами або скороченими термінами.

Для цієї південноамериканської держави характерним принципом прийому до громадянства є так зване право землі. Воно означає, що незалежно від того, підданими якої держави є батьки новонародженого, якщо він з’явився на світло в Аргентині, він отримає права громадянина цієї країни.

Те ж відноситься до народженим за кордоном дітям аргентинських громадян, заяву про аргентинського громадянство буде задоволено. І навіть народжені в нейтральних водах, але на кораблі, що належить Аргентині, будуть апріорі вважатися громадянами цієї держави.

Громадянство через натуралізацію в Аргентині

Для більшості іммігрантів, яким не пощастило народитися на аргентинській землі, але дуже хотілося б стати її громадянином, існують інші шляхи. Одним з найбільш поширених для Аргентини є спосіб отримання місцевого громадянства за допомогою натуралізації. Природно, що і в цій країні, і в інших країнах світу існує ряд умов, необхідних для отримання громадянства. Для отримання паспорта громадянина Аргентини необхідно: бути повнолітнім (досягти віку вісімнадцяти років); проживати на території країни не менше двох років.

Незалежно від часу постійного проживання на території країни окремі категорії осіб можуть подавати клопотання про прийняття до громадянства. До таких категорій належать подружжя громадян Аргентини, важливо, щоб відносини були зареєстровані офіційно, батько (мати), які мають дитину, яка є громадянином цієї держави. Цікаво, що такі ж преференції очікують і тих людей, які обрали для себе професію вчителя і працюють в навчальному закладі на посаді вчителя / викладача.

Ще одна категорія осіб, які можуть отримати аргентинське громадянство за спрощеною процедурою, – це ті, хто вибрав для проживання території Вогненної Землі, або острова Південної Атлантики, що належать державі.

Умови, за якими можна отримати відмову

На сьогоднішній момент в Аргентині діють правила, згідно з якими, окремим категоріям осіб можуть відмовити в прийомі в громадянство, оскільки вони не відповідають певним вимогам. Причиною відмови у видачі аргентинського паспорта може стати відсутність легальних джерел доходу, роботи, документів, що підтверджують наявність нерухомості чи рахунків у банку.

Другою причиною відмови в громадянстві Аргентини може стати знаходження особи під слідством, причому неважливо, чи йде воно в цій країні або за місцем колишнього проживання. Безглуздо подавати документи на отримання аргентинського громадянства, поки не закінчиться розслідування і не буде визначена ступінь винності або людина буде визнаний невинним.

Третя причина також пов’язана з тим, в яких стосунках з законом знаходиться потенційний претендент громадянства, – при наявності судимості, термін за яку більше трьох років, питання про отримання паспорта громадянина Аргентинської Республіки можна не піднімати. Тільки через п’ять років після закінчення покарання можна подавати документи.

Терміни розгляду документів

Для отримання громадянства Аргентини необхідно виконати ряд вимог, що стосуються віку, терміну постійного перебування в країні, доброчесності та інтеграції в місцеве суспільство. Після подачі комплекту документів починається серйозна перевірка потенційного здобувача аргентинського громадянства.

Терміни перевірки і видачі паспорта не обмежені, враховуючи громіздкий місцевий бюрократичний апарат, отримати громадянство Аргентини раніше 3-4-х років не представляється можливим. Слід бути обережним до пропозицій різних інтернет-компаній, що пропонують швидко вирішити питання, найчастіше в результаті людина отримує підроблений паспорт, що загрожує депортацією або судовим розглядом.

Смотреть бесплатно HD фильмы онлайн в лучшем качестве.

Цікаві новини

  • Де знаходиться Хорватія? ч. 1Де знаходиться Хорватія? ч. 1 Багато мандрівники задаються питанням "Де знаходиться Хорватія?" Відпочивати в цьому природному оазисі найкомфортніше в травні, літні […]
  • Де знаходиться Боснія і Герцеговина? ч. 1Де знаходиться Боснія і Герцеговина? ч. 1 Чи не кожен мандрівник в курсі, де знаходиться Боснія і Герцеговина - держава, де можна провести відпустку в будь-який час року. Влітку […]
  • Де знаходиться Хорватія? ч. 2Де знаходиться Хорватія? ч. 2 Відпочинок в Хорватії Відпочиваючим в Хорватії буде цікавий Загреб (гостям столиці запропонують оглянути церкву Святого Марка, вежу […]