Як отримати громадянство Мальти

Цілком природно те, що багато хто бажає дізнатися, як отримати громадянство Мальти. А все тому, що місцеві жителі мають привілеї, які поширюються не тільки на оподаткування і розвиток бізнесу всередині країни, а й на перетин кордонів країн на території Євросоюзу.

Діти мальтійців, народжені на території цієї острівної держави, автоматично стають її громадянами. Також стати мальтійцями можуть і ті новонароджені, один з батьків яких є громадянином Мальти.

Ще 15 років тому враховувалося положення батька дитини. Згодом були внесені зміни в законодавство, що забезпечило рівність для обох батьків. Це дозволило дітям мальтіек скористатися правом на громадянство. Для цього розроблена спеціальна процедура реєстрації, яка не вимагає попереднього отримання дозволу на проживання та ПМП на Мальті. У посольстві острова можна оформити всю документацію. З 2015 році процедуру проводять в Департаменті, який працює з громадянами Мальти та інших країн.

Реальність натуралізації

Вірний спосіб отримання громадянства – проживання на території держави Мальта протягом 5 років. Претендує на це людина повинна легально перебувати на острові в статусі ВНЖ. Але ось фактично цей строк не відповідає дійсності. Де-факто людині на це буде потрібно 18 років, і то перевага віддається особам, які мають статус біженця, або людям, які змогли отримати притулок з причин гуманітарних катастроф або інших проблем.

Процедура з оформлення громадянства на основі вище названих чинників отримала назву «натуралізація». Приймають рішення – не керівники Міністерства, а глава абсолютно нової організації під назвою «Citizenship and Expatriate Affairs». Схвалення отримують далеко не всі бажаючі.

Отримання громадянства за інвестиції

Уряд держави з райського природою прийняло рішення про запуск абсолютно нової і унікальної програми, яка робить процес оформлення громадянства простіше. Для його реалізації необхідно внести інвестиції, які будуть спрямовані на розвиток ряду сфер Мальти.

Програма почала діяти восени 2013 року. Пізніше в неї були внесені деякі зміни. Таким чином, в березня 2014 люди отримали можливість подавати заяви на те, щоб стати підданими острівної держави.

У 2016 році іноземні інвестори можуть претендувати на підданство тільки в тому випадку, якщо сума інвестування складе не менше 650 000,00 EUR. Якщо інвестор має сім’ю, то її члени також можуть отримати громадянство, якщо внесуть 25 000,00 EUR кожен. При цьому на момент пожертвування дитина не повинна подолати поріг повноліття.

Відмова від російського підданства: обов’язкова процедура чи ні?

Оскільки за законами Мальти не потрібно дотримуватися єдиного громадянства, то піддані можуть мати кілька паспортів абсолютно різних держав. У Росії також немає обмеження на цей рахунок.

Істотно полегшується процес отримання громадянства шляхом внесення інвестицій. В такому випадку до майбутніх підданим не пред’являються умови обов’язкового знання англійської або державної мови Мальти. При цьому проживати можна в будь-якій точці світу.

Основні вимоги до постійних резидентам

Такий статус можуть отримати тільки ті, хто буде максимально відповідати встановленим державою вимогам: річний дохід – 10 000,00 і більше офіційної валюти Мальти; розмір капіталу – не менше 150 000,00 лір; покупка або оренда житлового приміщення. Це може бути як квартира, так і будинок. Ціна купленого нерухомого майна повинна бути не менше 30 000,00 лір за будинок і 20 000,00 – за квартиру. У разі укладення договору оренди повинна бути вказана сума не менше 1 000, 00 мальтійських лір на рік.

Резидент зобов’язаний декларувати дохід на території острівної держави. При цьому зароблені гроші підлягають оподаткуванню за законами Мальти. Додатково декларуванню підлягають гроші на кожного члена сім’ї. Мальтійське законодавство встановило розмір такої суми – 1 000,00 мальтійських лір.

Список необхідних документів

Громадянство Мальти – це мрія багатьох. Для її реалізації кожен заявник зобов’язаний надати ряд документів: паспорт громадянина будь-якої країни; закордонний паспорт; довідка, що підтверджує несудимість кожного члена сім’ї, який досяг повноліття; оригінал свідоцтва про шлюб; при подачі заяви неповнолітнього потрібно його свідоцтво про народження.

Тільки точне дотримання всіх умов може гарантувати отримання громадянства Мальти. В іншому випадку на успіх можна навіть не сподіватися.

Обслуживание, замена запчастей, ремонт стабилизаторов напряжения Сервис центр SCUA.

Цікаві новини