Як отримати громадянство Сінгапуру

Якщо Азія досі асоціюється у вас з вузькими брудними вуличками, бродячими факірами і іржавими автобусами часів холодної війни, тоді вам обов’язково варто відвідати Сінгапур. Оформлення візи в Сінгапур не повинно скласти великих труднощів. Безліч нових іммігрантів з усіх куточків земної кулі щороку приїжджають в це місто-держава, щоб отримати тут вищу освіту, знайти престижну роботу або відкрити власну справу. Але перед цим бажано дізнатися, як отримати громадянство Сінгапуру.

ВНЖ: найшвидший варіант

Перша сходинка до отримання сінгапурського паспорта – це оформлення посвідки на проживання. Існує безліч варіантів його отримання, в тому числі дуже швидкий за термінами Immediate PR (терміновий ВНЖ). Після того як зібрані і відправлені на розгляд всі необхідні документи, питання про переїзд на постійне місце проживання в Сінгапур вирішується буквально за 1-2 дні.

Ще один спосіб швидко отримати ВНЖ в Сінгапурі здійснюється за схемою LPR. Вона створена спеціально для великих фахівців у якійсь галузі. Ідея полягає в тому, що при проходженні відбору вид на проживання видається авансом. Кандидат може приїхати в Сінгапур і протягом одного року вибирати підходящу роботу згідно зі своїми смаками та уподобаннями.

Звичайно, це дуже зручно: можна звикнути до нової обстановки і спокійно вибирати між компаніями, не піклуючись про візові проблеми. Однак якщо протягом одного року з робочим місцем так і не вдасться визначитися, статус ВНЖ буде анульований. Для того щоб подати заяву на отримання статусу LPR, кандидату потрібно зібрати пакет документів: копії російського і міжнародного паспорта; свідоцтво про народження; освітні та професійні кваліфікації (включаючи стенограми); відгуки та рекомендаційні листи; довідка про зарплату за останні шість місяців; податкові декларації за останні три роки; свідоцтво про шлюб.

Останній пункт в цьому списку потребує окремої уваги. Разом з основним кандидатом LPR може отримати його (або її) сім’я: дружина (або чоловік) і, звичайно, діти. Причому вікової максимум для дітей досить високий – до 21 року включно. При цьому для кожної дитини також потрібно підготувати необхідні документи:

  • Копії вітчизняного та міжнародного паспортів. Звичайно, якщо дитина молодше 14 років, російський паспорт можна викреслити зі списку;
  • Свідоцтво про народження;
  • Для школярів буде потрібно освітня кваліфікація: атестат або довідка зі школи;
  • Якщо дитина вже має досвід офіційної роботи, не завадить рекомендаційний лист від роботодавця.
  • Якщо заявку з дітьми подає тільки один батько, від нього будуть потрібні додаткові документи:
  • У разі відсутності другого з батьків за особистими обставинами – нотаріально оформлена довіреність;
  • У разі розлучення – свідоцтво про розлучення;
  • У разі смерті дружини (або чоловіка) – свідоцтво про смерть.

Проте не всі батьки прагнуть оформити для своїх дітей статус PR в Сінгапурі. Справа в тому, що на території країни діє закон про службу в армії. Самим іммігрантам можна не турбуватися, а ось їх синам доведеться відслужити два роки. Причому призовний вік триває неймовірно довго: на військову службу надходять чоловіки від 21 року до 45 років. Єдиний вихід з цієї ситуації – оформити для дітей так звану утриманську візу Dependant Pass.

Громадянство для фахівців

Отримати термінові варіанти ВНЖ в Сінгапурі досить важко з тієї простої причини, що доводиться конкурувати з фахівцями міжнародного рівня. Однак практично кожен бажаючий з вищою і навіть середньою професійною освітою, а також досвідом роботи може знайти своє місце під сонцем Сінгапуру.

Схема отримання громадянства в Сінгапурі для фахівців зазвичай виглядає таким чином. Перш за все, необхідно знайти роботу в місцевій компанії і отримати робочу візу. Тут вона називається пропуском. Існує два основних типи таких перепусток – E Pass і S Pass. Після півроку успішної роботи в сінгапурської компанії можна подати заяву на ВНЖ. Зазвичай позитивну відповідь від місцевого Міністерства трудових ресурсів надходить далеко не з першої спроби. У разі відхилення заявки нічого страшного не відбувається. Ви також продовжуєте жити і працювати в Сінгапурі за своїм трудовим пропуску, а ще через півроку подаєте повторну заяву. Подібна ситуація багаторазових заявок може повторитися і з громадянством. А першу спробу отримати сінгапурський паспорт можна зробити вже після двох років проживання в країні зі статусом PR.

Як відзначають на форумах і в блогах іммігранти з Росії і інших країн, кожна заявка на ВНЖ і громадянство розглядається в індивідуальному порядку.

Співробітники з Міністерства трудових ресурсів Сінгапуру оцінюють, наскільки корисна ваша діяльність для розвитку країни і відповідно до цього приймають рішення. Однак варто пам’ятати, що громадянин Сінгапуру може володіти тільки одним паспортом, від російського доведеться відмовитися. Навіть якщо отримання статусу PR або паспорта затягується, Сінгапур в будь-якому випадку залишається безумовним рекордсменом за швидкістю отримання громадянства.

При самому несприятливому розвитку ситуації на це може знадобитися не більше 5-6 років. Крім того, навіть наявність одного лише сінгапурського робочого пропуску відкриває величезні перспективи. Наприклад, можливість відкрити власний бізнес на території країни.

Лучший выбор это купить профнастил для кровли это металлические листы с продольными ребрами, покрытые специальным защитным слоем.

Цікаві новини

  • Популярні розваги в Європі ч. 2Популярні розваги в Європі ч. 2 Океанаріум Барселони, Іспанія Найбільший океанаріум в Європі має 35 акваріумами і прозорим 80-метровим скляним підводним тунелем. Гостям […]
  • Де знаходиться Хорватія? ч. 2Де знаходиться Хорватія? ч. 2 Відпочинок в Хорватії Відпочиваючим в Хорватії буде цікавий Загреб (гостям столиці запропонують оглянути церкву Святого Марка, вежу […]
  • Нічне життя Амстердама ч. 1Нічне життя Амстердама ч. 1 З настанням ночі в Амстердамі мало хто з туристів розходиться по готелів. Більшість мандрівників відправляється досліджувати нічне життя […]