Як переїхати до Швейцарії ч. 2

Громадянство Швейцарії

Стати володарем швейцарського паспорта можуть іноземці, які пройшли всі етапи процесу натуралізації. Терміни отримання громадянства істотно розрізняються в залежності від причини, висунутої здобувачем. Наприклад, сімейна пара, один з членів якої – громадянин Швейцарії, а другий – іноземець, зобов’язана прожити на території країни не менше п’яти років. Іммігранти, які прибули за трудовим контрактом, повинні бездоганно працювати і дотримуватися законів держави не менше 10-12 років. Дуже лояльна Швейцарія до біженців, які змогли довести неможливість проживання на історичній батьківщині. Їм досить провести в країні на законних підставах за все п’ять років.

Всі роботи гарні

Працювати в Швейцарії значить отримувати стабільну і гідну зарплату. Але іноземцю знайти вакансію буває дуже непросто, адже першочергове право на роботу в республіці мають місцеві жителі і громадяни країн, що входять в Євросоюз. Найбільш затребувані професії на ринку праці Швейцарії – фахівці в області IT-технологій, лікарі, фінансисти та працівники сфери телекомунікацій.

Якщо вам вдалося знайти роботодавця і підходящу вакансію, доведеться зібрати пакет документів для отримання робочої візи. Її видають на підставі укладеного контракту з наймачем, і вона дає право іноземцю отримати такий же робочий соціальний пакет, як і місцеві жителі.

Бізнес-план для заможних

Прямий шлях стати володарем посвідки на проживання в Швейцарії – реєстрація бізнесу та інвестування коштів в економіку держави. Два способи бізнес-імміграції є активний і пасивний. У першому випадку іноземної бізнесменові належить зареєструвати компанію, яка стане приносити дохід і створить робочі місця для місцевих жителів. Другий варіант передбачає сплату так званого аккордного податку. Його величина еквівалентна півтора мільйонам швейцарських франків, а щорічне продовження дозволу на постійне перебування в країні буде обходитися в 50 тисяч швейцарських франків.

Іноземцям доведеться дотримати ряд важливих умов для відкриття компанії. Потенційний іммігрант повинен бути старше 18 років і мати досвід ведення бізнесу в аналогічній сфері не менше 10 років. Довідка про відсутність судимостей і диплом про вищу освіту також входять в набір обов’язкових умов.

Думайте самі, вирішуйте самі

Процедура реєстрації швейцарського громадянства починається з подачі документів до місцевих органів влади кантону. Потім справа передається до центрального міністерство у справах мігрантів. Вартість процедури відрізняється в залежності від регіону і становить не менше 5000 доларів.

Швейцарія дозволяє мати подвійне громадянство. Для отримання паспорта доведеться скласти іспит на знання традицій, культури і одного з державних мов країни.

Взять деньги в долг на Киви кошелек http://kredeet.ru/2268-kak-oformit-zaym-na-kivi-koshelek-bystro-i-bez-pasporta.html быстро, круглосуточно, без паспорта.

Цікаві новини

  • Де поїсти в Мілані?Де поїсти в Мілані? Не варто замислюватися над тим, де поїсти в Мілані, адже в місті знаходиться понад 4800 кафе, піцерій, ресторанів, барів та інших […]
  • ПІМ’ЯТКА: Якщо Вас укусила зміяПІМ’ЯТКА: Якщо Вас укусила змія З початку цьогорічного літнього відпочинкового періоду на території області почастішали випадки травмування людей внаслідок укусів зміями. […]
  • Найдорожчий курорт Іспанії ч. 2Найдорожчий курорт Іспанії ч. 2 Під піками Сьєрра-Бланки Білі вершини гір служать чудовим тлом для красивих пляжів, розкішної набережній і причалів марини, з […]