Як переїхати в Грецію ч. 2

Всі роботи гарні

Як і інші країни, що входять до складу Євросоюзу, Греція при наймі на роботу іноземців керується законом про переважних правах власних громадян. Іншими словами, будь-яку вакансію роботодавець зобов’язаний спочатку запропонувати греку, потім – жителям інших країн, що входять в зону ЄС, і лише потім – іншим іноземцям.
І все ж у активних громадян Росії є всі шанси працевлаштуватися в Греції. Пошук роботи слід починати на спеціалізованих сайтах. Якщо роботодавця влаштовують всі параметри іноземця – диплом, вік, досвід роботи і знання мови – він відправляє запит до Міністерства праці Греції. Схвалена заявка стає підставою для оформлення робочої візи для іноземця. В результаті потенційний іммігрант отримає дозвіл на проживання, який належить продовжувати у міру закінчення.
Через п’ять років у тимчасовому статусі іммігрант має право звернутися за постійним дозволом на проживання. У статусі постійного резидента він може працювати в Греції скільки завгодно часу або ще через п’ять років звернутися з клопотанням про надання громадянства країни.

Діловим людям

Сума мінімальних інвестицій в економіку країни, що дозволяє отримати посвідку на проживання в Греції, становить 300 тисяч євро. У статусі ВНЖ іноземцю доведеться прожити п’ять років, після чого він отримує постійне резидентство.

Вас оголосять чоловіком і дружиною

Громадяни Росії, які уклали шлюб з грецькими підданими, мають шанс отримати громадянство набагато швидше, ніж всі інші претенденти. Після весілля подружжю доведеться подати документи до місцевих органів внутрішніх справ і, отримавши дозвіл на проживання, прожити в цьому статусі всього три роки. Протягом цього терміну подружжю належить збирати докази істинності своїх намірів, які міграційні служби можуть попросити надати при проходженні співбесіди. Такими свідченнями можуть стати спільні фото і квитки з поїздок до рідних, загальний банківський рахунок, з якого виплачуються кредити або іпотека, водійське посвідчення іноземного чоловіка, отримане в Греції. Значно спростять процес отримання громадянства народжені в шлюбі діти.

Думайте самі, вирішуйте самі

Грецькі міграційна влада досить лояльні по відношенню до іноземців і отримати громадянство Греції дещо простіше, ніж стати підданим багатьох інших країн Європи. Автоматично громадянами країни є діти, народжені від батьків-греків або матері-гречанки.
Іноземці можуть отримати заповітний паспорт, пройшовши процедуру натуралізації і виконавши для цього ряд певних вимог:

  • Етнічні греки, наприклад, зобов’язані довести своє походження і підтвердити факт хрещення в православній церкві.
  • Громадяни, які вступили в шлюб з підданими Греції, повинні прожити в країні протягом трьох років і продемонструвати владі істинність своїх намірів.
  • Купуючи нерухомість на території республіки, заможні претенденти на грецьке громадянство повинні витратити не менше 250 тис. Євро і провести тут з видом на проживання не менше 7 років. Тільки потім вони можуть претендувати на громадянство.
  • Знання мови, законів і культури країни у подали заяву на надання громадянства перевіряються в ході здачі іспиту.
  • У Греції не забороняється мати подвійне громадянство, а тому при отриманні місцевого паспорта не доведеться відмовлятися від уже наявного.

Магазин рептилий Hellish Reprtile – http://hellish.ru – товары для террариумных животных.

Цікаві новини

  • Індонезія: 17000 можливостей для подорожейІндонезія: 17000 можливостей для подорожей Індонезія - велика країна. По території (бл. 2 млн. Кв. Км) вона дорівнює половині європейської Росії, по населенню - четверта в світі […]
  • Нічне життя Києва ч. 2Нічне життя Києва ч. 2 Київські центри розваг і бари Величезний клуб «Indigo», який знаходиться на вулиці Кудряшова, об'єднує в собі чотири різні розважальні […]
  • Кремзлики по-гуцульськиКремзлики по-гуцульськи Вам знадобиться: 1 кг картоплі, 2 яйця, 50 г борошна, сіль, перець чорний мелений, 300 г цибулі, головка часнику, 100 г сметани, 100 г […]