Гавана – столиця не тільки адміністративна, культурна, але й гастрономічна. Тут національна кухня часто поєднується з європейською, а вибір закладів настільки широкий, що задовольнить будь-які переваги. Ресторан «Café Del Oriente» – елітне місце, відвідати яке може дозволити собі не кожен турист. Заклад знаходиться на площі Святого Франциска, поруч з портом, і має всі ознаки ресторану високого класу: у дверей вас люб’язно привітає портьє в пристойному костюмі і проводить до столика, сервірованого за всіма правилами, де вам подадуть фірмове блюдо: тушкованого в провині кролика, а як аперитив – дорогі французькі вина і кубинські коктейлі, приготовані на основі витриманого рому.
Якщо ви хочете пообідати на березі океану, «La Barca» – відмінне місце для цього. На веранді ресторану під прохолодою морського бризу можна спробувати як екзотичні морепродукти, так і національні м’ясні страви. Це місце користується великим попитом серед туристів, особливо в обідній час.
У старому районі Гавани, на вулиці Обіспо, на першому поверсі звичайного житлового будинку розташований заклад «La Europa», яке славиться тим, що тут чудово готують лобстерів. Рекомендуємо заглянути сюди саме ввечері, в цей час в «La Europa» грає жива музика. Вікна ресторану виходять на пішохідну зону, завдяки чому ви зможете спостерігати за життям Гавани, насолоджуючись кубинськими ритмами і прекрасним смаком страв.
У морського ресторану Santy Pescador є кілька риболовних суден і немає надрукованого меню: гостям пропонують вибрати найсвіжіші морепродукти з останнього улову. Простий декор в портовому стилі, дерев’яні столи і вид на човни – ніщо не буде відволікати вас від насолоди гастрономічними шедеврами шефа. Взагалі, всілякі страви з морепродуктів гідні особливої уваги російських туристів, тому що на батьківщині вони навряд чи спробують їх в настільки свіжому вигляді.
Любителям міцних напоїв можна порекомендувати відому марку «Havana Club». Цей ром традиційно представлений трьома сортами, що розрізняються по витримці: білий, золотий і старий. Багато інших кубинські напої здобули світову популярність. Наприклад, «Дайкірі» славний тим, що американський письменник Е. Хемінгуей проводив за цим напоєм не один вечір в барі «Ель Флорідіта», куди туристи прагнуть потрапити, ледь опинившись в столиці острівної держави. «Мохіто» – підсолоджений ром, присмачений м’ятою і лаймом, одного разу перебравшись з бідних ферм на пляжі і в бари, відразу припав до смаку туристам і поширився по всьому світу. Якщо ви не курите і не п’єте, то Куба – батьківщина сигар і рому – найкраще місце, щоб один раз спробувати … На те він і Острів Свободи!
Внесек на Карту побыта скачать + инструкция.