Присутність на Всесвітньому дні тапас (це свято в честь іспанських закусок з дегустацією, фотоконкурс, презентаціями), Festa do Lacon con Gleros (на святі гостям пропонують покуштувати галісійська страву – свинячу копчену лопатку і молоде листя ріпи), фестивалі San Sebastian Gastronomika (мета його проведення – познайомити всіх присутніх з кулінарними шедеврами провінції Гіпускоа), фестивалі Ruta del Cocido madrileno (кожен зможе скуштувати кастильские страви), позбавить туристів від необхідності шукати інформацію на тему “що спробувати в Іспанії?”.Їжа в Іспанії
Які вирішили відпочити в Іспанії вдасться насолодитися стравами на основі м’яса, злаків, морепродуктів, фруктів, овочів, оливкової олії, зелені.
Найчастіше іспанські страви піддаються гасінню (добавка – вино), смаженні (гриль), запіканню (важливий інгредієнт – овечий сир).
Центр Іспанії славиться наваристими супами, хамоном, чорісо, північ – тушкованою рибою мерлан, рагу зі свининою і капустою (поті), південь – гаспачо, солодкими Туррон.
Якщо говорити про конкретні закладах харчування, то крім барів і кафе, уваги туристів заслуговують parador (є ресторанами з чудовими іспанськими стравами; вони функціонують в колишніх монастирях, палацах і замках), cafeteria (для швидкого перекусу призначені барні стійки, але за додаткову плату там можна розміститися за столиком), casa de comidas (є трактирами зі смачними і недорогими стравами).
Топ-10 іспанських страв
Паелья
Паелья – блюдо з рисом, родом з Валенсії. Розрізняють різні види паельї:
- паелья з морепродуктами (крім рису та морепродуктів в блюдо додаються різноманітні приправи);
- паелья по-Валенсійського (рис з куркою, кролятиною, качкою, спеціями, земляними равликами і бобами);
- паелья міксту (вільне володіння мікс з оливкового масла, рису, овочів, курки і спецій).
Паелья – відмінно поєднується з холодною сангрією.
Гаспачо
Гаспачо – суп, в який зазвичай додають сіль, оливкова олія, часник, винний оцет, огірки і помідори. При сервіровці до гаспачо подають крутон, свіжі томати і кубики льоду. Гаспачо можна замовити на пізню вечерю.
Існує чимало рецептів гаспачо: в Хересі томатний суп доповнюють сирим луком (кільця), в Кадісі – його готують зимовими вечорами (подача – гаряча), в Сеговії – до нього додають майонез, кмин і базилік.