Тортілья Еспаньола є іспанським картопляним омлетом. Він може мати щільну або більш м’яку текстуру. У традиційному рецепті в тортилью Еспаньола додають ріпчасту цибулю, картоплю, курячі яйця, сіль і перець. Найчастіше іспанської тортилії снідають. Купити її можна навіть в будь-якому супермаркеті Іспанії, ну а в барах її подають, як закуску, в бутерброді.Крему Каталана

Крему Каталана – крем-брюле по-каталонски. Десерт подається в холодному вигляді і являє собою заварний крем, куди додається кориця і цедра лимона. Усередині десерт м’який і прохолодний, а зверху покритий хрусткою карамелізованою скоринкою. Подають Крему Каталані, виклавши його на глиняну порційну тарілку.

Восьминіг по-галісійськи

Для приготування восьминога по-галісійська (Pulpo a la gallega) беруть мідний котел, а для подачі на стіл – дерев’яне блюдо. Його ставлять в центр столу, щоб кожен присутній за ним зміг покласти собі восьминога в свою тарілку. Але нерідко восьминога (до нього додають оливкове масло, велику сіль і паприку) наколюють із загального блюда за допомогою вилок або дерев’яних зубочисток. Як гарнір виступає відварну картоплю. Щорічно в серпні можна побувати на святі восьминога (Fiesta del Pulpo) в Гарбальіно, щоб насолодитися смаком цієї страви.

Кальсотс

Кальсотс є засмажені на решітці (відкритий вогонь) практично дочерна цибулею. Для цієї страви беруть спеціальний цибулю, вирощений у відповідності з особливим методом. Доповненням до нього виступає особливий соус, для приготування якого використовується мигдаль.

Вживання кальсотс в їжу супроводжується забавним ритуалом: багато ресторанів постачають замовили це блюдо одноразовими рукавичками і “слинявчик”, щоб вони не забруднилися.

Кальсотс родом з Таррагони, де і чекають всіх бажаючих на фестиваль з приготуванням, дегустацією і змаганням по швидкому поїдання цього цибульного страви.

Cocido madrileno

Cocido madrileno – це суп і друге в одній тарілці. Іспанська суп-рагу готується з м’ясом (зокрема, з куркою, яловичиною, свинячий грудинкою, ковбасами і копченостями), нутом (на півдні країни), квасолею (її додають в блюдо живуть на півночі Іспанії), різними овочами в спеціальному горщику. Найбільшою популярністю cocido madrileno користується взимку, хоча його можна зустріти в меню деяких ресторанів цілий рік. Ну а в Мадриді їм можна поласувати під час комплексного обіду щосереди.

Чуррос

Чуррос – це іспанські пончики з заварного тіста у фритюрі, призначені для сніданку. Чуррос бувають декількох різновидів – тонкі, “зав’язані” вузлом, і товсті, з начинкою або политі глазур’ю з шоколаду. До чуррос зазвичай подають густий гарячий шоколад або кави з молоком. Купити цей десерт можна, як в кафе (відпочиваючи в Мадриді, загляньте в Chocolateria San Gines), так і на вулиці, в мобільних точках.

Гамбас аль Ахійо

Гамбас аль Ахійо – це страва з креветок (зверху вони трохи хрусткі, а всередині – соковиті) з соусом, в який додають часник, оливкова олія, петрушку, лимонний сік, паприку і сухий херес. Подається Гамбас аль Ахійо як самостійну страву, так і з гарніром, наприклад, рисом.

Фабада

Фабада – іспанське (Астурійського) страва у вигляді густого супу, основу якого складає шафран, м’ясо (грудинка), шинка, ковбаса (марсилії і чорісо) і біла квасоля. Для варіння фабада потрібен повільний вогонь, та й перемішувати її не потрібно, щоб уникнути порушення цілісності квасолі. Ще один нюанс: м’ясні компоненти ріжуться на шматки після того, як фабада приготується, і подаються вони в окремій тарілці. Порада: набір для фабада зі свинячим салом і потрібними видами ковбас доцільно купити в провінції Астурія.

Твое онлайн радио лайк фм выбрать разные радио онлайн бесплатно.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin