Швеція – це придуманий Астрід Ліндгрен в міру вгодований улюбленець усіх дітей Карлсон, найбезпечніший у світі автомобіль Volvo, беззмінний новорічний хіт квартету АВВА і щорічна Нобелівська премія, якої відзначається видатний внесок людей в історію людства в різних областях науки і мистецтва.

Туристи в Швеції їдуть охоче: країна має в своєму розпорядженні величезною кількістю природних ресурсів і архітектурних пам’яток, і тури виходять насиченими і різноманітними.

Рано чи пізно будь-який мандрівник виявляється в кафе або ресторані, вивчає меню і вирішує, що спробувати. У Швеції існують деякі регіональні відмінності в кулінарних традиціях, але в цілому її кухня відрізняється простотою і добротністю.

Шведи широко використовують дари природи і їх харчування засноване на натуральних і органічних продуктах. Страви місцевої кухні часто готують з м’яса диких тварин – оленини, лосятини або дичини, а також дикої риби, виловленої як в морі, так і в численних річках і озерах. Шведські господині варять супи на міцних м’ясних бульйонах з додаванням коренеплодів і бобових, і з задоволенням займаються випічкою традиційних десертів і домашнього хліба. З диких ягід варять джеми і варення і використовують їх для кисло-солодких соусів до страв з м’яса диких тварин.

Surströmming

Навіть дуже далекий від шведських реалій людина могла чути про «сюрштрёммін» – знамените блюдо Швеції, що не залишає байдужим нікого. Консервована квашена оселедець легко ділить всіх спробували її на два табори – безумовних прихильників і ярих супротивників. До другої групи часто потрапляють вже на стадії відкривання банки – запах, який виділяє фірмова шведська закуска, буквально збиває з ніг морально непідготовленого дегустатора.

«Сюрштрёммін» готують з балтійської дрібної оселедця весняного улову, яку піддають процесу засолювання і ферментирование. Навіть після того, як рибу вирішили фасувати, вона продовжує бродити, а тому роздуті банки – норма для Surströmming.

Делікатес подають на найтоншому шматочку хліба, намазаний маслом. До оселедця додають мигдальний картопля і нашатковану цибулю, а хліб згортають на зразок ролу. У північних областях Швеції бутерброд присмачують щедрим шаром м’якого козячого сиру, але така інтерпретація викликає у жителів півдня скептичну посмішку.

Якщо ви вирішили ризикнути і спробувати «сюрштрёммін», вирушайте до Швеції в кінці літа, коли починають продавати готовий продукт весняного улову.

Також можете спробувати полікуватися в наркологічній клінці “Нове Життя” http://new-life.center/ – вилікуватися від алгоколізму та наркоманії у Львові.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin