Республіка Вірменія – це країна з тисячолітньою історією. Тут бережуть дивом збереглися колоніальні споруди колишніх цивілізацій, стародавні монастирі і храми, а також унікальні природні об’єкти. У Вірменії немає моря, зате є гори з білосніжними вершинами і синіми озерами. Республіка ділить кордон з Азербайджаном, Грузією, Іраном і Туреччиною. Перебування в цій древній країні буде наповнений сильними враженнями і залишить яскраві спогади.Кожен мандрівник або турист знає, що питання про кухню країни, яку він вирішив відвідати, далеко не пусте, а навпаки, один з важливих. Вірменія – не виняток. У цій країні живуть гостинні люди. Смачно і ситно нагодувати-напоїти гостя для вірменина – свята і приємний обов’язок. Так, що в «Вірменському царстві», як ніде, є, що спробувати, включаючи, звичайно, напої з винограду.

Їжа в Вірменії

Вірменська кухня – це різноманітні страви з тонким смаком і ароматом. Їх дегустація принесе чимало насолоди гостю країни. Шашлик, толма, лаваш, коньяк – ці слова вже давно стали росіянами.

Основні вірменські страви сформувалися в далекій давнині, але залишаються незмінними донині. Більш того, кухарі сучасної Вірменії при приготуванні своїх коронних страв і сьогодні використовують давні рецепти і старі кухонні прилади. Що, безумовно, не може не зацікавити гурмана.

Щоб домогтися потрібної щільності і аромату страв тут передбачено фарширувати, збивати, змішувати вихідні продукти, навіть м’ясо. Наприклад, для приготування такої страви, як арганак, беруть сире куряче і відварене в курячому бульйоні олень м’ясо.

Хліб, овочі, каші, рибу і свійську птицю вони готують в тонуються, його ще називають вірменський тандир (піч-жаровня особливого кувшинообразную або кулястого виду).

Особливий хліб – лаваш – це основне борошняний виріб в Вірменії. Потрібно сказати, що для приготування хлібобулочних виробів тут беруть борошно десятка півтора видів і помолов. Основна – це пшеничне борошно, яка може бути змішана з кукурудзяним або картопляним крохмалем. Цікавий на смак хліб з похіндза, який отримують з просмажене пшениці.

Досить велику роль у вірменському меню грають і продукти переробки молока – бурдючним і глечики ропні сири, кисломолочної продукції та продукції сладкомолочние продукти.

Не одне тисячоліття вірмени вживають зернові культури: пшеницю, ячмінь, рис, полбу, просо, а також бобові: сочевицю, боби, квасоля, гірський горох. Як і весь інший світ, вони люблять овочі та фрукти. Але їдять їх не тільки як самостійні продукти і страви, а й як добавки до супів, каш, м’яса, риби.

Гранати, лимони, аличу, родзинки, айву, курагу включають в рибне і м’ясне меню – смак таких страв дуже своєрідним. У м’ясні бульйони вірмени додають айву, яблука, волоські горіхи, курагу, в грибні відвари – родзинки, чорнослив, аличу, в рибні – кизил. Майже в усі страви додаються прянощі і численні дикорослі трави: м’ята, базилік, естрагон, кинза, чебрець, кориця, чорний перець, кардамон, шафран, ваніль, гвоздика і ін. Так що, приготувати даний вірменське блюдо десь в іншому місці неможливо. Тому потрібно їхати до Вірменії!

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin