Суп «ла кальдоса»

Суп «ла кальдоса»

Густий курячий суп «ла кальдоса» – ще один варіант ситної їжі. Порція «ла кальдоса» здатна привести мандрівника в милостиве настрій і надати йому сили, необхідні для продовження прогулянки по Гавані або Тринідаду.

Для приготування La Caldosa потрібні тушка курчати, овочі – картопля, батат, морква, кукурудза і цибулю, трохи копченої шинки, а також прянощі і ароматні трави у великих кількостях. Головна спеція La Caldosa – орегано. Суп готується в порційних горщиках і являє собою дуже густе блюдо, здатне виступити соло і гідно замінити повноцінний обід зі зміною тарілок.

У ресторанах Куби «ла кальдосу» подають з хрустким свіжоспеченим хлібом, гострим соусом-намазуванням і лимонним соком, який рекомендується влити в горщик безпосередньо перед вживанням.

Lechon asado

Смажений на рожні порося – блюдо для великої компанії або сім’ї, яке часто готують на свята і в вихідний день, коли вдається зібратися разом з рідними. Але і звичайний турист, що подорожує по Острову Свободи на самоті, має шанс продегустувати популярна страва. Для цього достатньо пройти по центральній вулиці будь-якого міста і побачити продавця сендвічів. Між двома половинками м’якої булочки буде лежати солідний шматок свинини – соковитою і рум’яною, приготовленої на рожні.

Опівдні на торговій площі провінційного містечка є можливість побачити весь процес і отримати з рук продавця сендвіч з тільки що відрізаним соковитим шматком м’яса, загорнутий в ту саму сіру обгортковий папір родом з радянського дитинства – невимовний захват для тих, хто ностальгує за минулим.

Костіллітас

Свинячі реберця в особливому пряному маринаді найкраще пробувати в провінції Пінар-дель-Ріо в долині Віньялес, де вирощують кращий в світі тютюн. Саме там в простих сільських приватних ресторанчиках готують і смачні в світі «костіллітас».

Секрет приготування простий – реберця маринують, а потім смажать на вогні, використовуючи особливий пряний соус. Його склад традиційний для кубинської кухні, але кожен ресторан тримає в секреті власні пропорції. У марінадной композиції беруть участь сік з кислого апельсина і лимона, букет спецій, в складі якого – обов’язковий орегано, а також часник і рослинне масло. Реберця виходять ароматними і дуже апетитними, а як гарнір до них гостю пропонують традиційну страву під назвою «маври і християни».

Романтические туры – туристический сайт – интересная информация о путешествиях.

Цікаві новини

  • Cимвол БарселониCимвол Барселони Столиця Каталонії пропонує мандрівникам "випити" коктейль, "замішаний" на пляжному і захоплюючому екскурсійному відпочинку. Храм Святого […]
  • Кращі ресторани в Тель-АвівіКращі ресторани в Тель-Авіві Середземноморський клімат, кілометри прекрасні пляжів і численні розваги приваблюють сюди натовпи туристів. Відпочинок тут насправді […]
  • Що привезти з Ямайки ч. 2Що привезти з Ямайки ч. 2 Традиційні ямайські сувеніри Ямайка - це не тільки острів задоволення і веселощів, тут живуть і вмілі, працьовиті майстрині, які […]

Схожі записи

Топ-10 кубинських блюд

Топ-10 кубинських блюд

Кіпр та Ізраїль

Кіпр та Ізраїль

Болгарія та Греція

Болгарія та Греція

Хорватія та Чорногорія

Хорватія та Чорногорія

Категорії

Про нас

вКарпати 2008-2020.