Тулумба нагадує заварне тістечко, тільки в солодкість не додають заварний крем (в продажу зустрічається тулумба, начинена шоколадним кремом або горіхами) – її умочують в медовий сироп. Тулумбой торгують як в пекарнях, так і супермаркетах. Порція тулумби обійдеться в 2-4 євро.Риба по-охридськи

Для приготування риби по-охридськи беруть філе риби, цибулю, терту картоплю і горщик, куди все це поміщається і гаситься разом з вершками до придбання особливої ​​ніжності. Крім того, риба по-охридськи володіє пікантним смаком завдяки перцю і солоних огірків. До цієї страви в ресторані коштує замовити сухе біле вино “Krstac”.

Ягнятина

У Чорногорії люблять страви з ягнятини, і туристам варто спробувати такі з них:

ягня в молоці: ягняти заливають молоком, щоб м’ясо придбала особливу ніжність і приголомшливий смак, і гасять разом зі спеціями і картоплею;
ягнятина з-під Сача: своєму фантастичному смаку ягнятина з-під Сача зобов’язана способу свого приготування. Під час запікання страви, для накривання м’яса використовують чавунну кришку, зверху якої поміщають вугілля. Ласувати цією стравою найкраще в затишних невеликих тавернах (приблизна вартість страви – 25-30 євро / 1кг).
Смажений короп з яблуками і чорносливом
Відпочиваючи на Скадарском озері (крім коропів в ньому водяться краснопірка, кефаль, плотва, лосось, уклейка, Алозі), мандрівникам рекомендується поласувати коропом, виловленим з нього. Карпа смажать на сковороді, а для заливки страви використовують соус на основі яблук і айви. Готовність коропа визначити не складно: блюдо знімають з вогню після того, як воно перетвориться в желе.

Зеляніца

Зеляніца сподобається любителям пирогів. Начинку для зеляніци роблять із зелені (шпинат) і сиру (фета). Що стосується алкогольного доповнення, то смачна зеляніца чудово поєднується з білим вином.

Попара

Тому, хто захоче ситно поїсти з ранку, варто звернути увагу на блюдо “попара”. Його готують з черствого “распаренного” хліба, масла, молока і молодого сиру. В якості напою до попаритися відмінно підійде домашня кисле молоко. Попара завжди знайдеться в меню ретро-ресторанів чорногорської кухні (раніше це блюдо їли переважно селяни).

Качамак

Качамак є традиційною стравою, популярним в північних районах Чорногорії. Його готують з кукурудзяної крупи, солі, картоплі, яйця, вершкового масла. Всі компоненти потрібно змішати, зварити до стану густого пюре і посипати зверху овечим сиром. Відмінне доповнення до качамак – густа кисле молоко або каймак. Якщо качамак – це гарнір, то його варто спробувати зі свининою по-сільському.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin