Гострий і пряний яловичий суп. Грудинку варять протягом півтори години, потім до неї додають рис і варять ще. Пасеровану в олії цибулю змішується з гострим перцем, тертими горіхами і часником, і теж йде в бульйон. Потім приходить черга ткемалі, лаврове листя і нарізаної свіжої зелені. Посолити-поперчити і варити ще п’ятнадцять хвилин – ось рецепт ідеального супу-харчо. Хоча класичний рецепт має на увазі саме яловичину, харчо з курки або баранини теж дуже гарний.Чихиртма

Густий курячий суп з борошняної і яєчної сумішшю. Бульйон загущают кукурудзяним борошном і збитими з сіллю і оцтом яйцями з додаванням лимонного або гранатового соку. Готовий суп приправляють шафраном, перцем, кінзою, м’ятою і корицею. Це справжній вибух смаку! Крім безлічі корисних властивостей, чихиртма – прекрасний засіб від похмілля.

Хачапурі

Всесвітньо відомий “сирний хліб”. І не просто хліб, а іноді і повноцінне другу страву. Традиційно, це коржі з сирною начинкою – саме так готують хачапурі по-імеретинськи. Хачапурі по-мінгрелськи посипають зверху тертим сиром, а в хачапурі по-хевсурської до сиру додають пряні трави. Рачинський хачапурі, так само відомі як лобіані, готують з начинкою з квасолі з приправами. Аджарські ж хачапурі роблять з яйцем, яке потрібно ретельно розмішувати в сирі.

Сациві

Перш за все Сациви – це горіховий соус з корицею, шафраном, часником, перцем, гвоздикою і хмелі-сунелі, з закіслітелем з винного оцту або соків – гранатового або лимонного. Як правило, в якості основного блюда сациві роблять саме з птахом. Ідеально для цього підходить індичка, але і з куркою виходить дуже смачно.

Чакапулі

Буквально означає “м’ясо в пінці”. М’ясо молодого баранчика тушковане з зеленню і приправами. Обсмажену баранину повільно гасять в білому вині разом з тархуном, кінзою і цибулею, з додаванням соусу ткемалі, часнику, перцю і хмелі-сунелі. Це традиційне святкове блюдо, і покуштувавши його, ви відчуєте дух справжньої Грузії.

Аджапсандал

Королева грузинських закусок! Баклажани і цибулини нарізані кубиками смажать у великій сковороді. У процесі приготування додають часник, різаний соломкою солодкий перець і перетерті варені помідори. Приправивши основу багатим асорті зі свіжих трав і в міру посолити, це овочеве достаток гасять під кришкою десять-п’ятнадцять хвилин у великій чавунному казані.

Хінкалі

Запам’ятайте! Хінкалі – це “хінкалі”, а зовсім ніякі не пельмені! Сильно вимочений у воді яловичий або свинячий фарш присмачують рубаними цибулею, часником і кінзою, але список спецій може бути істотно більше. Готовий фарш розкладають в мішечки з тіста особливої ​​форми. Форма – це дуже важливий момент, бо у справжніх хінкалі має бути вісімнадцять складок у хвостика. Традиційно зварені в окропі хінкалі подають до столу з часниковим соусом або сацебелі. Є треба неодмінно руками, а хвостик залишати на тарілці – по ним визначають кращого їдця!

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin