Кремзлики по-гуцульськи

Вам знадобиться: 1 кг картоплі, 2 яйця, 50 г борошна, сіль, перець чорний мелений, 300 г цибулі, головка часнику, 100 г сметани, 100 г сала, 500 г свинини, зелень петрушки.

Почищену і  помиту картоплю натирають на дрібненькій тертці, додають пшеничне борошно, сире яйце, дрібно нарізану чи також натерту цибулю, розтертий з сіллю часник, чорний мелений перець і сметану. Те що вийшло добре перемішуємо і формуємо  коржі — кремзлики круглої форми. Кладемо у сковороду з добре розігрітим жиром з свіженького сальця і смажемо до готовності.  З підготовленої свинини нарізаємо м’ясо (по два куски на порцію), легенько відбиваємо, солимо, посипаємо чорним перцем і обсмажуємо з обох боків до готовності. Тепер готуємо не тарілочки, а глибоченькі горщики. У горщечок кладемо кремзлики, по три штуки на порцію. На кремзлики кладемо смажене м’ясо, поливаємо пасерованою цибулькою, посипаємо червоним меленим перцем та дрібно нарізаною зеленню петрушки. Горщечок закриваємо і кладемо  у духовку приблизно на 5—10 хв. з температурою 180—200°С. Готову гарячу страву вибираємо тепер  з горщечка і перекладаємо до тарілки. Але не просто,а так,  щоб кремзлики були знизу, а зверху м’ясо з пасерованою цибулею.HelloDolly

 

Цікаві новини

  • Суп квасолевий по-верховинськиСуп квасолевий по-верховинськи Склянка квасолі, 0,5 кг квашеної капусти, 2 цибулини, 2 cт. ложки смальцю, 1 ст. ложка борошна, 2 ст. ложки томат-пюре, 150 г ковбаси […]
  • Буженина по-верховинськиБуженина по-верховинськи Необхідні продукти на 1 порцію: свини­на 250 г, сіль 2 г, часник 8 г, перець червоний молотий 2 г, кмин 1 г, капуста тушкована 100 г, […]
  • Курчата по-верховинськиКурчата по-верховинськи Дуже смачна страва гуцульської кухні. Необхідні продукти: курчата 250 г, маргарин 10 г, сіль 3 г. Для соусу — гриби сушені 10 г, цибуля […]