Незвичайна їжа в різних країнах світу – суп з кажанів, живий восьминіг, настоянка на змій, сир з личинками і т. Д. Одні люди презирливо кривляться, почувши такі назви страв, інші облизуються, смакуючи трапезу з делікатесами. Кулінарні традиції в різних куточках планети іноді вводять в ступор. Дізнайтеся, що люблять гурмани на іншій половині земної кулі.

Суп з кажанів, Китай і Таїланд

Вариво, в основі якого кажани, сумно відомо на весь світ. Саме воно, за чутками, стало причиною появи коронавируса в Ухані.

Також цей суп дуже шанують в Таїланді. Спосіб його приготування простий:

  • крилату мишку кидають в гарячу воду;
  • додають кокосове молоко;
  • приправляють спеціями за смаком.

Суп з кажанів подають навіть у солідних ресторанах. У кожній тарілці буде обов’язково перебувати голова тварини.

Дуріан, Південно-Східна Азія

Власне, дуріан – це не страва, а фрукт, але дуже незвичний для туристів з наших широт. Це величезний колючий плід, який при падінні з дерева може запросто вбити людину. Він має сильний неприємний запах, що нагадує чи то про гниючому м’ясі, то чи про тухлих яйцях. Через це інтенсивного амбре дуріан заборонено проносити в деякі азіатські готелі, про що повідомляють оголошення біля входу.

Усередині дуріана знаходиться м’якоть жовтуватого кольору, в яку краще не бруднити одяг, бо запах цього фрукта буде переслідувати вас кілька днів.

Думки про смак цього плоду різняться. Туристи, які ризикнули його спробувати, кажуть про м’який, вишуканому послевкусии. Місцеві жителі ж називають дуріан королем фруктів і прирівнюють його споживання до дегустації найкращих вин.

Смажені тарантули і цикади, Камбоджа

Небезпечні тарантули і цикади з’явилися на столах камбоджійців за часів диктатури, коли в країну прийшов голод. В даний час тарантулів і цикад готують, в основному, для туристів, які приїжджають за цими делікатесами в місто суконна. Тут мандрівникам навіть пропонують власними руками добути павуків в найближчих джунглях. І така «полювання» користується величезною популярністю, вона вже давно перетворилася в цікавий атракціон.

Павуків смажать на сковороді цілком до хрусткої скоринки, заправляють часником і посипати сіллю. До приготування їх можна залишити на деякий час в соєвому соусі.

За смаком тарантули і цикади нагадують цвіркунів. Адже ви куштували цвіркунів?

Копальні Лувак, Індонезія

Як роблять звичайну каву, відомо: кавові зерна збирають, сушать, очищають, обсмажують і заварюють. Кава Копи Лувак готується по-іншому.

Спочатку зерна поїдають мусанг азійський – маленькі хижаки, що живуть в джунглях і своїм зовнішнім виглядом нагадують кішок. У їхніх шлунках переробляється тільки м’якоть кавових плодів, самі зерна залишаються цілими, але все ж трохи ферментують. В результаті зерна втрачають гіркоту і набувають чудовий аромат. Люди збирають послід мусанг азійський, виокремлює з нього зерна, які можна заварювати.

Напій вважається дуже дорогим: за 1 кг цих зерен просять 700 доларів. Це пояснюється тим, що за рік місцеві жителі можуть зібрати всього 200-300 кг такого «сировини». Втім, зараз з’явилися ферми, де виробництво копі лувак поставлено на потік.

Санакая, Південна Корея

Санакая – це блюдо, яке представляє собою живих маленьких восьминогів, поданих з кунжутним маслом. Їх щупальця звиваються на тарілці, коли клієнт приступає до трапези. Багатьом туристам, покуштувати цю дивину, здається, що щупальця живуть своїм життям і в шлунку.

Санакая – це справжній виклик здоров’ю, адже є живих морських гадів небезпечно: шматочок щупальця може прилипнути до стінки стравоходу або викликати задуху.

Реклама на щитах: об эффективности http://maskva.info/reklama-na-shhitax-ob-effektivnosti/ – о преимуществах использования щитов для рекламы.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin