На що тільки не йдуть виробники, щоб удосконалити найпопулярніший на планеті напій – пиво. Його заварюють з нетиповими продуктами, додають до нього солодощі, заважають його з травами по старовинним секретам – і в підсумку отримують найдивніше пиво на планеті. І у цих оригінальних хмільних напоїв є свої шанувальники.

На смак як піца

В американському штаті Іллінойс жити не нудно. У всьому світі до пива подають снеки – сухарики, солону рибку і морепродукти і т. Д. В Іллінойсі проблему пошуків закуски до пива вирішили кардинально – там створили пиво «Mamma Mia! Pizza Beer », яке за смаком нагадує піцу. Тобто п’єш алкоголь і одночасно закусуєш. І заодно економиш гроші на покупку снеків.

Іллінойський хмільний напій готують оригінально: ароматизатори в воду не додають. Навпаки, в хід йдуть виключно натуральні продукти. У солоді замочують справжнісіньку піцу, яку привозять в пивоварню з сусідніх кав’ярень. Щоб було смачніше, засипають також в бочки томати, зелень, часник і інші продукти, які підходять для приготування піци.

Пиво настоюється на піці приблизно 14 днів, після чого його закочують в тару і розвозять по магазинах.

Коштує таке пиво недорого. Не можна сказати, що його змітають з прилавків, але все-таки народу рідка піца подобається.

Карамельний напій

Англійські пивовари теж не відстають від своїх колег з Іллінойсу і всіляко експериментують зі смаками пива. В результаті чергового досвіду тут з’явився карамельний слабоалкогольний напій «Wells Sticky Toffee Pudding Ale».

Як його готують, що входить до його складу, є комерційною таємницею. Широкій публіці повідали лише те, що в пиво, яке на смак нагадує одночасно пудинг, іриски і карамель, додали цукрову суміш. Однак не потрібно думати, ніби перед вами лимонад. Напій бадьорить і залишає після себе «правильне» післясмак, яке допомагає зрозуміти, що ви пили саме пиво.

І знову закуска в пиві

Незвичайне пиво, яке відразу прийняли споживачі, проводиться в американському Мічигані. Воно називається «Mangalitsa Pig Porter» і готується незвичайним способом:

разом з пивом в одній ємності проварюють поміщені в спеціальний тканинний мішечок голову і кістки свині;
з такими дивними інгредієнтами цей напій варять до тих пір, поки жир не збереться на поверхні;
потім пиво якийсь час продовжує готуватися в іншій ємності.
Свиняче пиво добре продається, завдяки прекрасному післясмаку. Після келишок цього хмільного напою здається, що ви тільки що з’їли соковитий стейк зі свинини.

Суміш пива і арахісового масла

Виробники в гонитві за клієнтами створюють, часом, парадоксальні напої. Наприклад, американська компанія зі штату Теннессі «Edmond’s Oast» випускає пиво зі смаками шоколаду і банана.

Однак їх самим справжнім хітом став напій «PB & J Milk Stout», який покликаний нагадувати західного споживача про дитинство. Кожен американець виріс на бутербродах з арахісовим маслом. Саме його, а також ще кілька солодких інгредієнтів типу виноградного соку пивовари додали в свою продукцію і отримали арахісове пиво.

На вагу золота

Данські пивовари з фірми «Mikkeller» випускають дорогущий хмільний напій під назвою «Beer Geek Brunch Weasel», до складу якого включений самий звичайний кави. Правда, не простий сорт, а той, що особливо цінуємо гурманами – кава лювак.

Кавові зерна в цьому пиві мають одну особливість – їх перед продажем згодовують звірам мусанг азійський, схожим на куниць. Ті їдять тільки найякісніші кавові плоди. Потім зерна вибирають з екскрементів мусанг азійський, обробляють, сушать і продають поціновувачам. Вартість 1 кг такої кави становить близько 1200 доларів.

А якщо кава лювак додати в пиво, то, на думку деяких пивоварів, вийде дуже вишуканий напій.

Пекельне пійло

Мексиканці не тільки варять горілку з кактусів і заїдають її величезною кількістю перцю, вони ще й пиво роблять на основі отруйних скорпіонів.

Компанія «The Unknown Brewing Co» всім, хто купив баночку пива з довжелезним і дуже претензійною назвою «La Jordana del Escorpion en Fuego Hacia la Casa del Chupacabra Muerto», в якому згадується вогненний скорпіон, що йде до мертвої чупакабру, обіцяє небувалий смак. Напій настоюється на 99 скорпіонів, все тих же багатостраждальних кактуси і гостренького перці серрано. Пиво міцністю в 10% підходить виключно для справжніх чоловіків! Дами шкоду чи ризикнуть таке випити.

Місячний пил

Тим любителям пива, які вважають за краще щось особливе, рекомендуємо звернути увагу на напій «Celest-jewel-ale» фірми «Dogfish Head Brewery». Процес його приготування традиційний, незвичайні тільки додаткові інгредієнти.

Під час бродіння до напою додають камені, доставлені з Місяця. Ними компанію-виробника забезпечує фірма «ILC Dover», яка співпрацює з NASA. Вважається, що особливі місячні мінерали покращують смак пива. Спірне твердження, але споживачі від цього пива в захваті!

Методики обучения иностранным языкам – как выбрать? https://www.06239.com.ua/list/289509 традиционные методы обучения языкам.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin