Кухня Греції здатна залучити в країну більше туристів. Таку думку прозвучало в ході що відбулася нещодавно конференції представників грецького ресторанного бізнесу. Фахівці впевнені, що всесвітньо відомі страви та якісні місцеві продукти, поряд з морем і сонцем, можуть стати однією з основних причин для вибору цієї країни як туристичного напрямку.HelloDolly
Грецька кухня належить до традиційної середземноморської, для неї характерне широке використання оливкового масла, великої кількості овочів, трав і спецій, різних видів сиру та морепродуктів. Раніше міністр туризму Греції Ольга Кефалоянні закликала розвивати гастрономічні види відпочинку. Більш того, 2013-й був оголошений міжнародним роком гастрономії на острові Санторін, повідомляє РІА “Новости”.
Гастрономічний туризм – напрям, що набирає популярність у всьому світі. Тематичні маршрути та фестивалі пропонує безліч країн світу, від Аргентини до Латвії. За даними туристичної організації Перу, не менше 30% мандрівників, які приїжджають в країну з екскурсійними цілями, приймають рішення залишитися на два додаткових дні в Лімі виключно для знайомства з національними стравами. Греція вже зараз має декілька кулінарних пропозицій для своїх гостей – майстер-класи, ресторанні дні і так далі. З розвитком і просуванням цього напрямку число зацікавилися країною може збільшитися.