В іспанському місті Хіхон організований гастрономічний маршрут для тих, хто страждає на целіакію (стійкою непереносимістю білка глютену). І хоча це захворювання зустрічається лише у 1% населення планети, місцеве управління з туризму впевнене, що люди з такими проблемами повинні знаходити підтримку.HelloDolly
Для цього запущений проект “Хіхон без глютену” (Gijón sin Gluten). На сайті Gijón Turismo представлений список місць, де жителям і гостям міста будуть запропоновані адаптовані для хворих на целіакію страви. До першого етапу вже приєдналося 17 закладів ресторанного бізнесу, чотири кондитерських і кафе-морожених, а також чотири готелі, повідомляє BuenaEspana.
Усі заклади, які беруть участь в проекті, поділені на три категорії в залежності від типу доступних послуг і продуктів. Відповідно до кількості пропонованих страв без глютену в меню і коктейльних картах кожному з ресторанів буде присвоєна піктограма з зображенням одного, двох або трьох колосків. Співробітники готелів і точок громадського харчування пройшли спеціальне навчання, яке спростить процес обслуговування клієнтів з непереносимістю цього білка.
Хіхон (Gijón, Xixón) – прибережний промислове місто і муніципалітет в Астурії, один з найбільших на півночі Іспанії. Його гордість – пляж Плайя-де-Сан-Лоренсо на видатному далеко в море півострові Сімавілья (Сімадевілья): тут створені відмінні умови для любителів клубних розваг та занять серфінгом. Також у місті збереглося чимало пам’яток, в тому числі палац-фортеця Паласіо-де-Ревільяхіхедо XVIII століття.