2 Гру 2024, Пн

Коли краще відпочивати в Хорватії? Острівна Хорватія, Осінні водоспади, Гастрономічні витребеньки

Дослідити острова, які розсипом лежать біля узбережжя Хорватії, не менш цікаво, ніж подорожувати по материковій частині цієї країни. Якщо вірити науковим даним, то островів тут понад тисячу. Багато з них перетворені в знамениті курорти, інші залишаються безлюдними, але від цього ще більш привабливі. Острів Хвар немов спеціально створений для любителів насиченого нічного життя. Тут працюють нічні клуби і дискотеки, часто проходять різні театральні вистави. Туристи приїжджають сюди на катерах ввечері, всю ніч танцюють під запальні балканські мотиви, а вранці, втомлені і задоволені життям, відправляються на материк в свій готель. На острові Млет, який вважають легендарним притулком німфи Каліпсо, в наші дні влаштований природний заповідник. Острів Брач ​​славиться розкішними пляжами …Осінні водоспади

Літо вже закінчилося, але Хорватія не здає своїх позицій до початку листопада. У вересні тут починається оксамитовий сезон. Деякі гості приморських міст в гонитві за йдуть влітку купаються і в жовтні. Найбільш тепла погода тримається в Дубровнику. Підходять для відпочинку в середині осені і більш північні міста – Млини і Цавтат. Ті ж, хто хоче побачити не тільки набережні з пальмами на прибережних курортах, можуть відправитися на екскурсію в заповідник Плитвицкие озера, що знаходиться під охороною ЮНЕСКО.

Захищений високими скелями, порослими лісом, національний парк Плітвіцькі озера цілком виправдовує свою назву. Він сформований навколо незвичайної системи з 16 озер, розташованих на різних рівнях і з’єднаних між собою дивовижної краси водоспадами. Екскурсія починається біля верхнього Прошчанского озера і закінчується у Нижніх озер. Восени в парку прохолодно, тому варто подбати про теплий одяг і зручне взуття.

Гастрономічні витребеньки

Іноді туристам для щастя потрібно дуже мало: відповідний ресторан, в якому можна було б смачно і ситно пообідати. Коли ж і відкривати для себе хорватську кухню, як не восени? Кулінарні традиції Хорватії, в яких є запозичення з кухонь сусідніх держав, сподобаються любителям м’ясних страв. Найкраще страви з м’яса готують на узбережжі. Тут можна замовити шашлики і страви, в яких присутні кілька видів смаженого м’яса. На популярних курортах є і рибні ресторани, де подають також смачні морепродукти – раків і кальмарів. У гірських районах потрібно пробувати порося, цілком засмаженого на рожні, або соковиту ягнятину. На десерт можна замовити штрукли – штрудель, де в якості начинки використовується сирний крем.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]