Дослідити острова, які розсипом лежать біля узбережжя Хорватії, не менш цікаво, ніж подорожувати по материковій частині цієї країни. Якщо вірити науковим даним, то островів тут понад тисячу. Багато з них перетворені в знамениті курорти, інші залишаються безлюдними, але від цього ще більш привабливі. Острів Хвар немов спеціально створений для любителів насиченого нічного життя. Тут працюють нічні клуби і дискотеки, часто проходять різні театральні вистави. Туристи приїжджають сюди на катерах ввечері, всю ніч танцюють під запальні балканські мотиви, а вранці, втомлені і задоволені життям, відправляються на материк в свій готель. На острові Млет, який вважають легендарним притулком німфи Каліпсо, в наші дні влаштований природний заповідник. Острів Брач славиться розкішними пляжами …Осінні водоспади
Літо вже закінчилося, але Хорватія не здає своїх позицій до початку листопада. У вересні тут починається оксамитовий сезон. Деякі гості приморських міст в гонитві за йдуть влітку купаються і в жовтні. Найбільш тепла погода тримається в Дубровнику. Підходять для відпочинку в середині осені і більш північні міста – Млини і Цавтат. Ті ж, хто хоче побачити не тільки набережні з пальмами на прибережних курортах, можуть відправитися на екскурсію в заповідник Плитвицкие озера, що знаходиться під охороною ЮНЕСКО.
Захищений високими скелями, порослими лісом, національний парк Плітвіцькі озера цілком виправдовує свою назву. Він сформований навколо незвичайної системи з 16 озер, розташованих на різних рівнях і з’єднаних між собою дивовижної краси водоспадами. Екскурсія починається біля верхнього Прошчанского озера і закінчується у Нижніх озер. Восени в парку прохолодно, тому варто подбати про теплий одяг і зручне взуття.
Гастрономічні витребеньки
Іноді туристам для щастя потрібно дуже мало: відповідний ресторан, в якому можна було б смачно і ситно пообідати. Коли ж і відкривати для себе хорватську кухню, як не восени? Кулінарні традиції Хорватії, в яких є запозичення з кухонь сусідніх держав, сподобаються любителям м’ясних страв. Найкраще страви з м’яса готують на узбережжі. Тут можна замовити шашлики і страви, в яких присутні кілька видів смаженого м’яса. На популярних курортах є і рибні ресторани, де подають також смачні морепродукти – раків і кальмарів. У гірських районах потрібно пробувати порося, цілком засмаженого на рожні, або соковиту ягнятину. На десерт можна замовити штрукли – штрудель, де в якості начинки використовується сирний крем.