Кухня Іспанії – це свіжі, смачні та різноманітні страви, що мають 17 смакових відтінків, прирівняні до 17 іспанським регіонам.
Національна кухня Іспанії
Основу національної іспанської кухні складають овочі, оливкова олія, зелень, часник, шавлія, червоний перець. Для іспанської кухні характерна наступна особливість: якісь страви смажаться на грилі, інші – гасяться у вині, а треті – запікаються в овечому сирі. На півночі країни в пошані рибні страви – “мармітако” (макрель з картоплею), “пульпо-а-Фейра” (варений восьминіг), “чангурро” (асорті з крабів і молюсків); в центральній частині Іспанії – “косидо” (наваристий суп), хамон іберіко, серрано, делантеро та інші види хамона; на півдні – гаспачо і солодкі туррон.
Популярні страви іспанської кухні:
“Гаспачо” (блюдо у вигляді холодного супу з томатів);
“Паелья” (блюдо з рисом і морепродуктами);
“Тортілья” (омлет з яйцями і картоплею);
“Чанфайна” (куряче філе, тушковане з зеленню, сухим вином і перцем);
“Наварро-кочіфріто” (гостре рагу з баранини).
Де спробувати національну кухню?
При відвідуванні місцевих закладів харчування слід врахувати наступне: якщо в меню навпроти ціни буде написано “ІВА”, значить, до вашого рахунку буде доданий ПДВ (7%), а напис “ІВА включають” вкаже, що до вартості страви вже прибавлен ПДВ. Мандрівникам, для яких важлива вартість харчування, потрібно взяти до уваги ще один важливий нюанс: споживаючи блюдо біля стійки, ви заплатите за замовлення на 15% менше, а якщо вирішите повечеряти на свіжому повітрі – на 5-10% більше. Бажаєте заощадити? Шукайте заклади, що пропонують комплексні обіди (вони розташовують спеціальним меню – Menudeldia).
У Мадриді можна заглянути в “Посада-де-ла Вілла” (замовте в цій таверні “косидо мадрілено” -барашка, який готується на рожні на відкритому вогні, а також колекційне червоне або біле вино), в Барселоні – в “Саламанка” (тут вас чекають рибні, м’ясні та смаколики з морепродуктів), в Гранаді – в ресторан “Ла-Оліва” (тут можна замовити страви андалусской кухні і вибрати вподобаний напій з багатою винної карти).
Кулінарні курси в Іспанії
У Барселоні на кулінарних курсах в “Барселоні Кулінарія” вас навчать готувати паелью з морепродуктами, крем по-каталонски, гаспачо, хліб з томатом і часником, курку з креветками і крабами. А наприклад, у Мадриді вам запропонують пройти кулінарний експрес-курс з приготування тортильи або косидо по-мадрідські.
Іспанію можна відвідати під час святкування Фестивалю солодких фруктів (Фрага, серпень), Фестивалю тапос і пінчос (Вальядолід, листопад), свята на честь закусок тапас (Салоу, травень), Фестивалю равликів (провінція Льейда, травень).
Мебель, аксессуары, свет, ковры http://maisoncoco.ru/ для вашего дома купить в Москве.