З початку 2012 року туристичний офіс латвійської столиці просуває Ригу як відмінне гастрономічне напрямок. В рамках програми “Восхитительно смачний вояж” кращі ресторани міста пропонують жителям і туристам унікальні страви, повідомляє соб.корр. Travel.
Спеціальне меню складається з урахуванням сезонних продуктів, і незважаючи на те, що програмою “Восхитительно смачний вояж” вже кілька років, ідеї не повторюються. Раніше осіння Рига давала можливість познайомитися зі стравами з гарбуза, моркви та інших овочів нового врожаю, а темами цього року стануть мед, чорноплідна горобина і балтійська камбала.HelloDolly
Чорноплідна горобина в Латвії додають в мариновані огірки, компоти і лимонади. Крім того, з неї роблять вино і лікер. Мед також стане важливою складовою осіннього меню ресторанів: його подадуть до каш, випічці, ягодам і фруктам. А балтійська камбала – це традиційна латиська риба, тому на її основі тут створено безліч рецептів: від салатів до бульйонів. Найбільша різноманітність блюд буде запропоновано відвідувачам з 13 по 19 жовтня: в ці дні в місті пройде “Осінній тиждень ресторанів”.