Швейцарія – куточок багатовікової стабільності, процвітання, надійності і престижу. Країна, в якій століттями, на рівних, мирно живуть представники різних мов, культур і релігій. Чотири державні мови, по числу корінних народів, дбайливе збереження традицій і звичаїв – все це створює неперевершену атмосферу толерантності і дружелюбності. Знамениті гірськолижні і унікальні термальні курорти, більше 200 озер і неймовірні по красі і різноманітності ландшафти приваблюють в країну численних туристів. До цього можна додати історичні та архітектурні пам’ятки – від барокових монастирів до готичних костелів, від руїн римського амфітеатру до фортець епохи Ренесансу. Плюс високий рівень розвитку інфраструктури і абсолютно доброзичлива атмосфера. Все це робить Швейцарію класичної туристичної країною.Їжа в Швейцарії
Симбіоз трьох провідних європейських кухонь, німецької, французької та італійської, зробив зі Швейцарії рай для гурманів. Гастрономічні смакоту готують з продуктів найвищої якості, натуральних і свіжих. І без шкідливих добавок. Спеціальна служба сертифікує кращі продукти, привласнюючи їм швейцарський знак якості.
Єдину швейцарську кухню складають кулінарні традиції 20-ти кантонів. І знаменитий швейцарський сир, виявляється, збірна назва. Насправді майже в кожному кантоні є власні сорти. Це не дивує: кисломолочні продукти високої якості – бренд країни. З альпійського молока виготовляють понад 150 видів швейцарського сиру. Найвідоміші «Грюйєр», «Емменталь», «Вашерен» і «Шабцігер». Що ж можна спробувати в Швейцарії, крім символів країни – сиру і шоколаду?