Морожені ребра потрібно спочатку розморозити. Так само як заморожені, так і не морожені ребра перед смаженням треба отепліть до кімнатної температури. Порізати на частини з однією кісткою. Перевірити чи мають вони вагу як в рецепті, якщо набагато більше, то їх потрібно запікати на 30 – 45 секунд довше.
Духовку нагріти до 180 градусів (розігріти також бляшку, якщо у нас немає сковороди, на якій можна смажити і запікати в духовці). Ребра припорошити морською сіллю, свіжо змеленим чорним перцем, натерти розмарином і часником. Розігріти товсту чавунну сковороду (я використовую таку, яку можна вставити в духовку), налаштувати середній вогонь, додати жир і розтопити його.
На сковороду по черзі викладати реберця від сторони шкірки. Смажити на середньому або великому вогні приблизно 1 хвилину або трохи довше, якщо шар жиру є товщі. Коли підрум’яниться, поставити реберце вертикально кісткою вгору і обсмажити його нижню частину.
Потім перекинути ребро на бік і смажити приблизно хвилину поки легко не підрум’яниться, потім повторити з іншого боку, тримати приблизно півхвилини. Вставити реберця разом зі сковородою в духовку (або перекинути їх на нагріту бляшку) і запікати 2 хвилини.
Вийняти з духовки, викласти на тарілку і прикрити просторій алюмінієвою фольгою. Тим часом поставити сковороду (не моя її) на невеликому вогні, додати кленовий сироп або мед, бальзамічний оцет і гірчицю. Додати сік, який виділився з ребер. Закип’ятити, за хвилину соус повинен трохи загуснути.
Якщо м’ясо ребер не м’яке і соковите, а тверде і жорстке значить, ви занадто довго смажили і запікали його. Таке м’ясо можна врятувати, повернувши його в духовку, запікаючи протягом приблизно години, краще в закритій жаростійкої посуді з додаванням півсклянки вина. Час від часу розмішуючи і додаючи більше вина в разі потреби.
Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]