Навіть просте згадування Куби викликає у людини асоціації з пекучим сонцем, теплим морем і безкрайніми білосніжними пляжами, що йдуть за океанський обрій. А ще Острів Свободи – це революція, якої немає кінця, і люди – темпераментні, усміхнені, позитивні і щедрі, не дивлячись на всі тяготи і злигодні, що випали на їх частку в останні півстоліття.

Опинившись на карибських пляжах, неодмінно знайдіть час і для знайомства з кубинської кухнею. На питання, що спробувати на Кубі, швидше за все відповідають бармени знаменитої гаванської «Бодегита», де готують і подають знаменитий мохіто. Але не ромом єдиним живе на Острові Свободи мандрівник, а меню кубинських ресторанів, немов живі ілюстрації, дозволяють простежити історію країни, починаючи з відкриття острова Колумбом в далекому 1492 році.

Їжа на Кубі

Історія острова насичена різними подіями, які перевертали з ніг на голову все його культурні, етнічні, так і гастрономічні традиції. У XV-XVI ст. іспанські колонізатори знищили практично все корінне населення – проживали на Кубі індіанців аравакскіх групи і сібонеев. Так було втрачено коріння, відновити які кубинцям більше не вдалося. Для роботи на кавових і цукрових плантаціях колоністам були потрібні раби, яких стали завозити з країн центральної частини Африки і з Південної Америки. Так на Кубі зародилися, в тому числі, і нові кулінарні традиції. Свою лепту в розвиток «нової» кубинської кухні внесли переселенці з Іспанії, звані «Гальєго», а також французи, котрі переїхали з Луїзіани і з острова Гаїті, і іммігранти з деяких країн Європи. В результаті світ отримав вельми строкате і різноманітне явище під назвою «кубинська кухня».

Варто зауважити, що занадто хитрих делікатесів і «високою» подачі навіть в столичних ресторанах ви не знайдете. Живе в обмежених економічних реаліях країна не може похвалитися складносурядні стравами. Але розраховувати на ситну, добротну і місцями навіть дуже смачну трапезу ви можете в будь-якому закладі кубинського громадського харчування.

Як найпопулярніших продуктів на кухнях як кубинських домогосподарок, так і шефів культових ресторанів виступають рис, боби, юка, морква, цибуля, свинина, курка, яйця і різні фрукти. М’ясо лобстера, черепахи і риба частіше зустрічаються в меню дорогих закладів, а ось каву готують однаково чудово всюди. Варто спробувати також знамените кубинське морозиво – і на вуличних лотках, і у відомому кожному кубинцеві закладі «Копель» в Гавані.

Накрутка лайков и подписчиков https://likeinsta.pro в Инстаграме быстро и дешевою

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin