Густий і насичений суп «ахіако» часто називають візитною карткою кухні Куби. Його назва походить від слова «ахи», що на мові індіанців таино означає «гострий перець». Якщо ви хочете спробувати суп, вибирайте ресторан, де обідають самі кубинці. Там суп буде більше схожий на справжній, яким його традиційно готують кубинські господині, що збирають сім’ю на новорічний обід.

«Ахіако» варять на свинячому або курячому бульйоні, до якого додають порізані великими шматками качани кукурудзи, юку, гарбуз, морква, цибуля, батат і будь-які інші овочі, які зустрілися кухареві на ринковому прилавку. Суп заправляють великою кількістю перцю і подають з соком лимона.

Ajiaco завжди присутній на святковому кубинському столі і в зимових меню ресторанів, коли з океану часто дме пронизливий вітер і зігрітися можна лише за дружнім столом в хорошій компанії.

Ropa Vieja

У перекладі назва цього популярного страви кубинської кухні означає «старий одяг». Волокна яловичини, яку гасять до м’якості, і правда нагадує стару тканину, розсипається від дотику. Цей рецепт привезли на Кубу іммігранти з Канарських островів, де Ropa Vieja з’явилася, завдяки колоністам з середньовічної Іспанії.

Основа страви – тушковане в томатному соусі м’ясо, в ідеалі – яловичина. Кухарі використовують як грудинку, так і шию з очеревиною, часто комбінуючи те, що є. Яловичина готується довго і до ідеальної м’якості в посуді під тиском (в скороварках, наприклад). На гарнір до «ропа Велья» подають білий рис з чорними бобами, юку або смажені плантани – особливий сорт бананів, що не такі солодкі, як звичні європейцеві фрукти.

Таможенно-брокерские услуги, таможенный брокер – оформление грузов, все виды таможенных процедур с помощью профессионалов.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin