Одна з найменших західноєвропейських країн – королівство, розташоване на березі Північного моря між Німеччиною, Францією і Нідерландами. Держава двомовне: голландську мову поширений на півночі, у Фландрії, і французький на півдні, в Валлонії. У столиці переважає французька мова.На невеликій території Бельгії вміщається все найкраще з Європи: середньовічна архітектура, старовинні замки, музеї, природні парки, гірськолижні курорти. Останні, завдяки невеликій висоті Арденн, доступні навіть починаючим гірськолижникам. Вважається, що бельгійська кухня не поступається французькій, про що чудово обізнані туристи. І ресторани країни завжди лідирують в європейських ресторанних рейтингах. Що ж можна спробувати в Бельгії?

Їжа в Бельгії

Кулінарні традиції Бельгії склалися ще в середні століття, при великому впливі кухні сусідніх країн. І в такій невеликій за розмірами країні, існують відмінності в кухні регіонів. На узбережжі в пріоритеті страви з дарів моря. В горах Арденн воліють дичину.

Бельгійськими брендами вважають шоколад, вафлі, пиво і картопля фрі. Склад шоколаду закріплений законодавчо ще в 1884 році, сьогодні в країні налічується понад дві тисячі його видів. Тому шоколадні гурмани становлять значну частку туристичного потоку.

Подяка фаст-фудів усього світу бельгійці заслужили за винахід картоплі фрі. Чудовий спосіб поширився всюди, але саме в Бельгії це роблять краще за всіх.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin