Це рагу, до складу якого входять тушковані боби, рис, капуста, перець, копчене м’ясо, різні види ковбаси. У різних містах Португалії нюанси приготування цієї страви відрізняються, а тому і смак фейжоада в Лісабоні не схожий на смак цього рагу в Браганса або Порту. Спробуйте і переконайтеся самі.Яловичі потрухи тріпаш

Ця страва родом з міста Порту – північній столиці Португалії. Його інгредієнти – тельбухи, свинячі вуха, коров’ячі ратиці. Звучить не дуже апетитно, але жителі Порту настільки люблять цю страву, що навіть отримали прізвисько «трепейруш», що в перекладі з португальської означає «любителі тельбуха».

Калду верде

Це суп-пюре з капусти. Його заправляють паприкою і оливковою олією. Також в цей суп додають картоплю і копчену португальську ковбасу. Останній інгредієнт часом подають окремо, можна кинути ковбасу в суп або з’їсти вприкуску. Якщо ви вегетаріанець, то можете спробувати не додавати ковбасу в суп-пюре … хоча в результаті вийде вже зовсім інша страва. Можна назвати калду верде португальським аналогом російських щей.

Сир «кейжо де Серра»

Це м’який сорт сиру. Він настільки м’який, що можна намазати його на шматок хліба, хоча португальці ніколи цього не роблять. Зазвичай ми сприймаємо сир як інгредієнт будь-якого блюда, але жителі Португалії вживають цей продукт окремо, нікуди його додаючи, або запивають вином. «Кейжо де Серра» має легкий кисло-молочним ароматом, у нього тверда скоринка.

Ось ще кілька сортів португальських сирів:

  • «Кейжо де Каштелу Бранку»;
  • «Кейжо Сан Жоржі»;
  • «Свіжий сир».

Португалія має багатовіковими традиціями сироваріння. Деякі гурмани вважають, що місцеві сири не поступаються французьким і італійським.

Паштел-де-ната

Це улюблені всіма португальцями тістечка з листкового тіста. Місцеві жителі дуже люблять їсти їх на сніданок. Вершково-яєчний крем надає цьому блюду пікантний смак. При бажанні можна попросити, щоб тістечка були посипані корицею. Паштел-де-ната прекрасно поєднується з кавою. Спробувати ці ласощі можна в будь-який лісабонської паштеларіі – так називаються місцеві кафе. Влаштуйтеся зручніше на терасі або у внутрішньому дворику такий паштеларіі і насолоджуйтеся солодощами.

Королівський пиріг

Португальці зазвичай їдять його в колі сім’ї в переддень Різдва. Але ніщо не заважає вам насолодитися ним у будь-який інший час року в одному з португальських ресторанів або кафе. Пиріг готують із здобного тіста, прикрашають фруктовими цукатами і горіхами. Одна з відмінних рис пирога – круглий отвір посередині. Місцеві жителі вважають, що рецепт цієї страви родом з Франції, що не заважає їм пишається королівським пирогом як одним із найсмачніших страв португальської національної кухні.

Торташ-де-Азейтау

Жовто-коричневий рулет, начинений яєчним кремом. У міру солодкий і дуже ніжний, він сподобається не тільки ласунам, а й тим, хто шукає підходящу закуску для португальського портвейну.

Козід-даш-Фурнаш

Саме екзотичне блюдо з усіх десяти. Його дуже люблять жителі Азорських островів. Готують цю страву так: великий горщик з овочами, свининою і курятиною спускають на міцних тросах в вулканічне жерло, там їжа гаситься на розпеченому ґрунті. Під час приготування цієї страви навколо кухарів завжди збирається безліч туристів з фотоапаратами. В результаті мандрівники отримують і смачну їжу, і цікаві фотознімки.

Канадская технология строительства домов Построить канадский дом в Украине.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin