Португалія – ​​найзахідніша країна континентальної Європи. Середземноморський клімат створює тут ідеальні умови для відпочинку практично в будь-який час року. Оглядати визначні пам’ятки цієї дивовижної країни можна дуже довго: це і знамениті Азорські острови, і вежа Белен, що стала символом Лісабона, і виноробний район Алту-Дору, і міст Васко да Гама … Але рано чи пізно навіть самий невтомний мандрівник зголодніє і перед ним постане питання: що варто спробувати в Португалії?Їжа в Португалії

Страви національної португальської кухні прості і смачні, ця ситна їжа прекрасно підійде туристу, який хоче підкріпитися перед подальшим оглядом визначних пам’яток. Але і ті, кого португальська кухня цікавить більше, ніж місцеві краси і старовини, не залишаться розчарованими.

Ця кухня створювалася селянами і рибалками, її головні інгредієнти – овочі, риба, морепродукти. Але було б помилкою думати, що нічого іншого кухня Португалії вам не запропонує. Ви зможете спробувати і незвичайні м’ясні страви, і різні види сирів, і величезна кількість пудингів і тістечок. Але це не все: ви знали, що Португалія – ​​батьківщина портвейну? Він там відмінний.

Вино, хліб і оливкове масло – ось ще три стовпи португальської кулінарії. Середземномор’ї є Середземномор’ї.

Самі португальці особливо люблять страви з тріски: існує кілька сотень рецептів приготування цієї риби. Місцеві жителі стверджують, що можна протягом року готувати тріску кожен день і ні разу не повторитися.

Топ-10 страв португальської кухні

Тріска, запечена бакаляу

Саме слово «бакаляу» в перекладі з португальської означає «тріска». Також воно використовується для позначення сушеної та солоної тріски, яка є інгредієнтом величезної кількості страв португальської національної кухні. Одне з цих страв – запечена тріска бакаляу.

Біля узбережжя Португалії тріска не водиться, вся ця риба – привізна. При цьому кожен житель країни з’їдає близько півтора десятків кілограмів тріски щорічно – такий ось кулінарний парадокс.

Риба, запечена на грилі

Цю страву можна спробувати в будь-якому ресторані, подають його великими порціями. Традиційний гарнір до цієї рибі – овочі і рис, вам також принесуть і оливкове масло. Особливою любов’ю до риби, запеченої на грилі, відрізняються жителі Лісабона – столиці Португалії. Часто вони готують ця страва прямо на балконах своїх будинків, при цьому апетитний запах запеченої риби розноситься по всіх навколишніх вулицях.

Открыть долларовую карту – Валютная карта ПриватБанк платежи без конвертации, оплата и покупки без комиссии.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin