Краньська ковбаса. У Словенії це блюдо офіційно отримало вельми почесне звання – «шедевр національного значення». У 30-і роки XX століття ковбаса завоювала золоту медаль на міжнародній виставці продуктів харчування. У Словенії і США щорічно проходять фестивалі цього продукту. Рецепт ковбаси строго регламентований словенським урядом. До складу цієї страви входять свинина, бекон, часник, морська сіль і кілька інших інгредієнтів. Краньська ковбаса – напівкопчена. Подають її зазвичай з квашеної або тушкованою капустою, також гарніром може бути маринована ріпа. Деякі люблять Краньська ковбасу з гірчицею або хріном.Гобова юха

Грибний суп – зазвичай його готують з білих грибів. Існує і кілька варіацій цієї страви, при приготуванні яких використовуються гриби інших видів. Також інгредієнтами супу є картопля, цибуля, морква і вершки. Деякі гурмани додають біле вино, яке надає страві пікантний смак. Нерідко грибний суп подають в тарілці, зробленої з буханця хліба.

Йота

Квасолевий суп – в нього додають квашену капусту (її можна замінити ріпою), картопля, сало, борошно і спеції. У приморських районах країни інгредієнтами супу також є солодкі спеції і морква, причому саме такий варіант страви вважається найсмачнішим.

Історія йоти проста: це ситне блюдо було колись винайдено словенськими селянами, але потім полюбилося всім жителям країни, а потім і гостям Словенії. Сьогодні це одне з найбільш відомих страв словенської кухні.

Прата

Свинячий окіст змішується з курячими яйцями, спеціями і хлібом. М’ясо запікають у свинячий кишці з додаванням крему або масла. Страву подають гарячим.

Пршут

Це свинячий окіст. Під словом «пршут» жителі Словенії розуміють як копчену, так і в’ялену свинину, але вона повинна бути неодмінно натерта сіллю. Зараз справжній пршут можна спробувати тільки в Словенії, так як всі права на його виготовлення належать місцевим жителям і захищені законом.

Ньокки

Картопляні галушки, особливо популярні в приморській частині Словенії. Картопля, яйця, борошно, сіль, мускатний горіх – ось з чого готують ньокки. Іноді для приготування цієї страви використовують гарбуз. Галушки можуть бути гарніром або основною стравою. Часом їх змішують з м’ясним соусом або подають з супом.

Чомпу ан скута

Картопля в мундирах і сир – це незвичайне поєднання смаків люблять всі шанувальники Чомпу ан скута, яких дуже багато не тільки в Словенії, а й за її межами. Щоліта в країні проводиться фестиваль, присвячений Чомпу ан скута. У цей час центром тяжіння для всіх любителів незвичайного страви стає словенське місто Бовец, в якому і проходить це яскраве гастрономічне свято.

Штруклі

Блюдо на зразок пельменів, але з російськими пельменями воно не має нічого спільного. Начинкою цього блюда може бути практично все, що завгодно: м’ясо; яблука; сир; горіхи; овочі; ягоди; сир. Існує приблизно сімдесят рецептів приготування цієї страви, але основою завжди є дріжджове картопляне тісто, в яке додають гречану муку.

Гібаніца

Багатошаровий пиріг, один з найбільш популярних словенських десертів. Без нього не обходиться жоден святковий стіл в країні. Найчастіше гібаніца складається з дев’яти шарів. Начинкою можуть бути яблука, сир, мак, горіхи, ваніль або родзинки.

Потіца

Ще один знаменитий десерт, який потрібно спробувати кожному туристу. Це горіховий рулет з маком і медом. Його готують з дріжджового тіста. Гості Словенії, які скуштували ці ласощі, не раз просили місцевих жителів розкрити його рецепт. Привітні господарі охоче ділилися всіма таїнствами приготування потіца, так це блюдо поступово поширилося практично по всьому світу.

Скачать игры без регистрации, игры онлайн бесплатно мир онлайн флеш игр для всех.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin