Як переїхати в Данію ч. 1

Найпівденніша зі скандинавських країн, Данія займає зовсім невелику територію на європейському півострові Ютландія та прилеглих островах. Незважаючи на досить мініатюрні розміри, датське королівство може похвалитися стабільною і високорозвиненою економікою, а його піддані – високим рівнем життя. Саме тому відповідь на питання, як переїхати в Данію, щорічно шукають для себе сотні і тисячі іноземних переселенців. Серед данських іммігрантів чимало і громадян Росії, які влаштувалися на берегах Балтійського і Північного морів.

Трохи про країну

Данію нерідко вважають дуже суперечливою країною. Наприклад, вона славиться своїми мирними ініціативами, що не завадило їй свого часу стояти біля витоків формування військового блоку НАТО. Будучи членом Євросоюзу, Королівство Данія продовжує користуватися власною валютою, а одні з найвищих в світі податки анітрохи не позбавляють датчан впевненості в завтрашньому дні, адже і система соціального захисту в державі одна з найбільш надійних на планеті.

З чого почати?

Будь-яка поїздка і переселення в Данію повинна починатися з отримання візи в країну. Для туристів підійде звичайний “шенген”, а ось для навчання, працевлаштування та отримання в подальшому посвідки на проживання підійде лише національна віза довгострокового перебування категорії D.

ВНЖ і подальші перспективи

Щоб жити в країні легально, іноземець зобов’язаний оформити посвідку на проживання, неодмінними умовами отримання якого є відсутність судимостей і повний пакет необхідних документів, що підтверджують причину появи заявника в Данії. Посвідка на тимчасове проживання видається строком на один рік, після чого підлягає обов’язковому продовження.

Через три роки проживання в Данії на законних підставах іммігрант зможе претендувати на статус постійного резидента. Від претендента буде потрібно:

  • Здати іспит на знання португальської мови.
  • Розташовувати власної або орендованої житловою площею.
  • Мати довідку про відсутність судимостей.
  • Надати доказ вчасно і в повній мірі сплачених податків.
  • Мати постійне джерело доходів.

Після семи років проживання в статусі постійного резидента іноземець отримує можливість подати прохання про надання громадянства Данії.

Купить недвижимость в Египте, купить квартиры в Египте мы вам поможем подобрать недвижимость в Египте.

Цікаві новини

  • Проживання в Сінгапурі ч. 1Проживання в Сінгапурі ч. 1 У подорожі в Сінгапур туристи згадують тільки з палаючим поглядом і словами захоплення, адже майбутнє, здається таким далеким і […]
  • 54 факти про Туреччину ч. 154 факти про Туреччину ч. 1 1. В якості привітання у турків прийнято двічі обійнятися і доторкнутися один до одного щоками, а в деяких регіонах - скронями. 2. […]
  • Де знаходиться Боснія і Герцеговина? ч. 1Де знаходиться Боснія і Герцеговина? ч. 1 Чи не кожен мандрівник в курсі, де знаходиться Боснія і Герцеговина - держава, де можна провести відпустку в будь-який час року. Влітку […]