Як переїхати в Данію ч. 2

Як переїхати в Данію ч. 2Легальні способи переїхати в Данію на ПМЖ

Вибравши Датське Королівство як місце постійного проживання, потенційний іммігрант повинен представити владі підстави, згідно з якими йому дозволять перебування в країні на тривалий термін або постійне проживання. Імміграція в Данію може бути здійснена на підставі:

  • Працевлаштування. Як і у всіх інших країнах Євросоюзу правом переважного влаштування на роботу користуються місцеві жителі і громадяни інших європейських країн, а лише потім ті, хто прибуває з-за меж Старого Світу.
  • Реєстрації власного бізнесу. Заможним іноземцям відкриття власної компанії дозволяє отримати вид на проживання дуже швидко. Головні умови набуття заповітного статусу – інвестиції в економіку Данії суми не менше 50 тисяч євро, створення нових робочих місць і рентабельність підприємства.
  • Возз’єднання з сім’єю. Вид на проживання в Данії легко отримують діти або батьки тутешніх громадян і їх дружини.
  • Набуття статусу біженця. Гоніння на батьківщині за різними мотивами можуть стати законною підставою для надання ВНЖ і датського громадянства в подальшому.
  • Навчання в місцевому вузі на платній основі.
  • Будь-які причини, які є по закону підставою для отримання посвідки на проживання, вимагають доказів серйозності намірів претендента. Будь-які спроби обдурити міграційна влада тягнуть за собою покарання і депортацію з країни.

Всі роботи гарні

Максимальні показники економічної стабільності і комфортні умови для життя в Данії стають причиною великого напливу бажаючих працювати в королівстві. Працевлаштуватися в Данії не дуже просто і першим кроком може стати вивчення списку найбільш затребуваних професій, щорічно публікується урядом країни. Зазвичай великим попитом користуються науковці, лікарі та середній медичний персонал та IT-фахівці.

Починати слід з пошуку роботодавця, якому потрібні саме ваші послуги. Після укладення попереднього договору та збору необхідних документів іммігрант отримує дозвіл на роботу, яке стає підставою і для видачі посвідки на тимчасове проживання. Продовження документа можливо щорічно після пролонгації трудового договору.

Вас оголосять чоловіком і дружиною

Шлюб з громадянином або громадянкою Данії – найшвидший спосіб отримати підданство цієї європейської країни. Зазвичай термін очікування статусу резидента в цьому випадку скорочується майже вдвічі і стати володарем датського паспорта іммігранту вдається вже приблизно через п’ять років подружнього життя.

Важливою умовою благополучного результату справи є істинність намірів молодят, яку доведеться постійно і багаторазово підтверджувати. Міграційні служби ретельно контролюють поведінку подружжя, а будь-який натяк на фіктивність сімейних уз може стати приводом для депортації іноземця з Данії.

Думайте самі, вирішуйте самі

Данські закони забороняють подвійне громадянство, а тому, отримуючи датський паспорт, іммігранту доведеться відмовитися від початкового підданства. Порушення цього пункту міграційного законодавства тягне за собою кримінальну відповідальність і депортацію.

Самі ж данці відрізняються привітним ставленням до приїжджих. Вони гостинні і врівноважені, привітні і терпимі, так що при наявності деякого завзятості процес інтеграції в данське суспільство проходить порівняно легко і безболісно.

Цікаві новини

  • Проживання в Сінгапурі ч. 2Проживання в Сінгапурі ч. 2 Де і скільки? Вулицею найдорожчих готелів називають Orchard Road, вона ж головна туристична вулиця. Друге популярне місце проживання […]
  • Аквапарки в СінгапуріАквапарки в Сінгапурі У Сінгапурі все розташовує до чудовій відпочинку, в тому числі і місцевий аквапарк. Аквапарки в Сінгапурі Аквапарк "Дикий, дикий Мокрий" […]
  • Вартість проживання в ЯпоніїВартість проживання в Японії Екзотична і мальовнича Японія щороку приймає сотні тисяч туристів, які хочуть поринути в цю суміш східних традицій і західних досягнень. […]