Курчата по-верховинськи

01.11.2011 Від admin

Дуже смачна страва гуцульської кухні.

Необхідні продукти: курчата 250 г, маргарин 10 г, сіль 3 г. Для соусу — гриби сушені 10 г, цибуля 15 г, смалець 5 г, борошно 5 г, сметана 20 г, вода або бульйон 50 г, зе­лень петрушки.HelloDolly

Курчат рубають по 2—3 куски на порцію і обсмажують. Тушки курчат треба попередньо прокип’ятити протягом 10—15 хвилин.

Окремо готують грибний соус, для чого сушені гриби перебирають, замочують, промивають і відварюють. Відварені гриби нарізають дріб­ними шматочками, смажать, додають цибулю, борошно, сметану, воду або бульйон і доводять до кипіння.

Обсмажені курчата заливають соусом і тушкують протягом 7 хв.

Подаючи на стіл, у тарілку з картопляним пюре кладуть сма­жені курчата разом з соусом і прикрашають зеленню петрушки.

Читайте також  Банош – частина гуцульської душі

Цікаві новини

  • У вівторок сніг і мороз буде тільки в КарпатахУ вівторок сніг і мороз буде тільки в Карпатах 10 січня в Києві хмарно із проясненнями, без істотних опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/сек. Температура повітря вночі -2...-4 […]
  • Гора Яворник в КарпатахГора Яворник в Карпатах Гора Яворник (Яворник, Javornik) имеет высоту 1017 м над уровнем моря Она расположена на одноименном хребте в Великоберезнянском районе. […]
  • ХудожністьХудожність За перший тиждень роботи більше 250 жителів міста Полярні Зорі відвідали виставку художньої творчості працівників Кольської атомної […]
Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]