Хочете знати, що спробувати в Греції? Відправляйтеся в Гревені на фестиваль грибів (учасники побувають на семінарі, послухають блюз і рок, скуштують мариновані гриби, варення, лікер, нугу і інші блюда на основі грибів), на острів Тінос – на фестиваль артишоків (гостей пригощають артишоками, запеченими з фаршем , фаршированими артишоками та іншими стравами), на острів Лесбос – на фестиваль сардин (з сардинами тут можна безкоштовно випити узо, насолоджуючись живою музикою), в Ханью – на фестиваль равликів (всім бажаючим пропонують випити напій раки і поласувати страви і з равликів, які смажать або роблять на їх основі рагу, і їдять разом з такими продуктами, як кабачки, картопля, артишоки, трави).Їжа в Греції

Ті, хто приїдуть до Греції, зможуть поласувати оливками і маслом на їх основі, морепродуктами, сиром фета, вином, овочами, бобовими, а також випити узері, “Метакса”, анісову і виноградну горілку. Страви тут приправляються орегано, м’ятою, мускатним горіхом, базиліком, кропом, гвоздикою і іншими спеціями.

Поїсти в грецьких містах можна в тавернах (в їх меню представлені різні страви, а вечорами гостей там нерідко балують влаштовує танцями), псістаріо (сюди прагнуть потрапити заради смажених на відкритому вогні і м’ясних страв), тіропітадіко (ці заклади орієнтовані на любителів листкових пирогів; начинкою виступає сир, шпинат та інші інгредієнти), псаротавернах (тут готуються рибні страви і страви з морепродуктів) і хасапотавернах (там чекають любителів м’ясних страв).

Рибу і м’ясо в Греції доцільно запивати Рецина (у цього вина хвойний аромат), а десерти і фрукти – Москато (десертне вино)

Топ-10 грецьких страв

Мусака

Грецька мусака є запіканкою на основі баклажанів і м’яса з соусом бешамель (нерідко мусака готують і з грибів, картоплі або кабачків). Блюдо запікається шарами:

  • на оливкову олію викладають баклажани;
  • середній шар займають помідори і баранина;
  • зверху блюдо поливають бешамелем.

Порція мусаки коштує приблизно 6-7 євро, причому збираючись покуштувати її в таверні, варто врахувати, що одним цим блюдом можуть насититися 2 людини.

Стіфадо

Стіфадо – це тушковане блюдо, в класичному рецепті якого присутній кролик (замість нього може бути використана телятина, яловичина і навіть птах), дрібно нарізану цибулю шалот, сухе червоне вино. Кролик готується в томатному соусі, куди додається кориця та інші середземноморські приправи.

Стіфадо обійдеться туристам приблизно в 10 євро.

Оцініть нас!
[Загалом: 0 Середня: 0]

Від admin